Denver Broncos

 • 2290 válasz
 • 149224 megtekintés

Nem elérhető Black_Adder

 • *
 • Hozzászólások 1 120
 • Holding, number 72
 • Kedvelések: 651
Black_Adder - Re:Denver Broncos
« Válasz #2280 Dátum: 2020 jan. 06. 17:03 »
2019

Losing season, de nagy hajrával elkerültük a két számjegyű vereséget és benyúlásal megvertük a Raiderst a sehol se jegyzett csoportmásodik helyért. A nyeremény rosszabb draft pozíció és 2 papíron nehezebb ellenfél, de győzelmekre van szükségünk nem draftpickekre az meg hogy most ki milyen erős semmit nem jelent.
Ettől mgé nem mondanám hogy jó év volt, de ha minden jól megy, pár év múlva úgy emlékszünk majd vissza rá, hogy ez volt a sorsfordító szezon. Nézzük mibe kapaszkodhat ez a reményünk.

QB
Hát, Flacco valahol ott folytatta ahol Keenum, Siemian és Osweiler abbahagyták. Év elején még valami pislákolt, aztán a frusztráló vereségek teljesen maguk alá temették. "Sérülése" előtt közvetlen a legkiégettebb, legmotiválatlanabb QBnak tűnt még denveri mércével is, ami nem kis szó.
Brandon Allennek volt egy jó meccse otthon, egy jó félideje Minnesotában, aztán azt követő másfél meccsen teljesen le is nullázta magát, potenciálisan ki játszotta magát akár a ligából is.
És aztán jött Drew Lock, aki 4-1-es mérleggel zárt. Nem volt konziisztensen jó, viszont tőle láttuk azokat a dobásokat, amiket Lynchnél vagy Flacconál igértek, az ő erős karja nem csak az öltözői szkanderre korlátozódik. Hogy franchise QB -e az még nem derült ki. Majd jövőre, amikor már jobban tudnak készülni belőle és amikor Scangarello lapoz a playbookban, már ha előtte ír még hozzá pár oldalt Lockra, kiderül hogy felődik, stagnál vagy visszaesik.

Így visszatekintve, hogy a TC első heteiben előtte volt Hogan és Rypien, akik rostert se értek, teljesen érthetetlen. Egyrészt látva Lockot nehéz elképzelni, hogy annyira rossz volt, hogy amiatt legyen 4., másrészt ha Hogan és Rypien annyira gyengék hogy inkább máshonnan kukázunk backup QB-t, akkor minek lopják az értékes lehetőséget az elől a Lock elől, akibe 2. kört invesztáltunk?
Az hogy Flacconak a két szép szemére odaadtuk a kezdő pozíciót szintén nem a legjobban sült el, az meg főleg nem hogy az első passza előtt átsrukturáltuk a szerződését, növelve a garantált tartalmat benne. Ezen a sérülése után súlyos milliókat buktunk. Az egyetlen pozitívuma a Flacco trade-nek az volt, hogy már nincs benne garantált, a szerződés módosítás Elway legrosszabb döntése volt 2019-ben.
Ez az első érthetetlen és megmagyarázhatatlan edzői döntés, ami a szezon elején hátráltathatott volna minket. A feltételes mód csak Lock sérülése maitt feltételes.

Lock számai
Először is, nincs annyi próbálozása, hogy messze menő következtetéseket lehessen levonni, de azért megnéztem hogy ami van az milyen.
Néhány érdekesség:

Átlagosan Lock passzai tették meg a legkisebb távolságot a levegőben, és Allené a legnagyobbat. De a kevés próbálkozás miatt jelentősen torzíthat a Chargers meccs, ahol nem nagyon hagytuk hogy dédelgesse a labdát az ellenfél pass rush miatt.
Átlagosan Lock töltötte a legtöbb időt a zsebben. Allen 2.3, Flacco 2.4, Lock 2.6. Szemre nem igazán jött ki ez a különbség, és nyomás tekintetében se. Flacco passzai 20-21 százaléka volt nyomás alatt, Locknál ez 22. Marginális különbség. Scrambleből volt nála sokkal több 5 vs 11 kevesebb meccsen, és nem meglepő módon volt sokkal hatékonyabb belőlük. 6.7 yards / scrm.
Ha nem nézzük azokat a psszokat, amikbe a LoSon beleütöttek, amikor csak oldalra kidobja a QB vagy hasonló, akkor 27 rossz passza volt 111 jó passz mellé. Ugyanez Flacconál 40 vs 194 ami százalékosan jobb mutató, ha elfogadjuk, hogy mi jó passz mi nem. Azért ha belenézünk a meccsekbe Flacco sok jó passza valójában aluldobta az elkapót, túl szélesen dobta, meg kellett állni visszafordulni, így completionök, yardok, 1st downok, TDk maradtak benne attól hogy valahova oda dobta ahol volt elkapó ezen a szinten ennyi nem elég.

Lockot Jelentősen többet játszattuk shotgunból mint center alól 114 snap vs 42. Egyébként shotgunból 6TD, 1INT 94,9 rate, under cetner 1TD, 2INT, 75,6 rate. A minta kicsi, de egyértelmű melyiket szereti jobban. Majd jövőre ráérőltetjük az under centert, mert Elwaynek az tetszik.
Blitz ellen visszaestek a számai, de ez szerintem kb minden rookiera igaz.
Ami viszont nem épp a rookiek jellemzője, hogy 3rd downnál a legjobb. 33/47 >70% pontosság, 21 1st down, 4 TD, 0 INT, 6,7 Y/A. És egyébként mindegy hogy 4-6 yard, 7-9 yard vagy 10+ yard vagy short, egyaránt 100 fölötti passer rating. 3 sack csúnyítja a látványt, de ez az offense achiles sarka emberemlékezet óta és ő pont ezekben a szituációkban a legjobb.
Viszont míg előnyben 44/59 (74,5%) 7 TD 1 INT 128,5ös rate, addig hátrányban 36/64 (56,25) 0 TD, 1 INT, 67,0 rate. A minta nem elég nagy, viszont passz próbálkozásban nincs nagy különbség, eredményességben óriási. Ha több passz a kiegyenlítődsé irányába vinné a számokat, akkor is szignifikáns különbség maradhatna. Ugyanakkor a KC elleni volt a leggyengébb meccse, ahol szinte végig hátrányban játszott, szóval oda kerülnek a számai, a gyengébb Lions ellen pedig sikerült megfordítania. Viszont bár az előny miatt lehetne erre gondolni, de nem play action függő a játéka. Meglepően kevés paly actiont játszott, nem is foglalkoznék azokkal a számokkal, de non-playactionből is 89,3-mas rate, 6TD, 2INT.
Egyelőre azt mondanám hogy az előnyben vs hátrányban statisztikáit leginkább az befolyásolja hogy ki ellen játszottunk előnyben, ki ellen hátrányban.

Edzői stáb
Nos, QB poszton Lock az utolsó 5 meccsen jól mutatott, HC poszton Fangio talán kicsit korábban is, de itt is van ok a fejvakarásra.
A QB döntésről már írtam korábban, ez a szezon előtt ki lehet egészíteni még pár dologgal. 5 PS meccsen nem kaptak annyi snappet a kezdők, mint amennyi 4 meccsen megszokott mondhatni bevált trend a ligában. Ennek eredménye képpen olyanok voltak a kezdőben az elején, akiknek a 45-be nem nagyon kellett volna beférniük, míg Alexander Johsnon vagy Purcell ültek a padon. Vajon mire lett volna elég a Bears vagy a Jags elleni walkoff fieldgoallal elvesztett meccseken, ha az edző tábor és az 5 PS meccs alatt sikerül felmérni, hogy melyik poszton kik a jobbak kik nem.

A lassabb kezdésre lehetett számítani. 1st time HC, 1st time OC és új védelmi séma. Egy dolog hogy Fangio mesternek kellett pár meccs míg megtalálta Bausbyt, Alexanders Johnsont, Purcellt, de maguknak a játékosoknak is kellett pár meccs, hogy megtalálják a helyüket a védelemben. 2015-től még messze vagyunk, de tavalyhoz képest némi előrelépés a statisztikákban. Szurkolóként talán kicsit kevésbé tetszik mint a Phillips34, ami Woodsszal már nem működött olyan jól mint Son of Bummal, de azért amikor beindult gyártotta a 3&outokat, és a sackeket egyértelmű passz szituációkban. Fangionál jelentősen visszaestek a highlight playek a védelem oldalán. Hiányzott az a playmaking ability, amivel a védelmünk is kélpes volt meccseket nyerni. Cserébe csökkent a hibák száma, annak ellenére hogy a legmegbízhatóbb játékosunk CHJ sokkal többet hibázott mint a korábbi években. A szezon végére mi lettünk a no1 red zone defense. És az első hetekben mutatott teljesítményhez képest bőven volt hova fejlődni, de sikerült is szinte meccsről-meccsre előrelépni, még ha jött is útközben egy-két ellenfél akik idén még túl nagy falat voltak.

Ha Fangio védelme gyengén kezdett, ugyanezt elmondhatjuk róla, mint HC-ról is. A death by inches mantrának semmi jelét nem lehetett látni a 0-4-es kezdés során. Bolles NFL rekordokat döntött bünetések terén, FG távból holdingolt ki minket, védelmi fegyelmezetlenségeken meccsek mentek el, és minél élesebb volt egy helyzet, minél fontosabb egy szituáció annál gyengébben festett az egész csapat. Mondhani pont 2011 inverze. Akkor a semmiből nyertük a meccseket, idén azaz tavaly azokat a meccseket is el tudtuk veszteni, amikről azt hittük megnyertük. Amikor esélyünk volt lepörgetni az órát rendre vissza kellett adni az ellenfélnek. A védelemnek nem sikerült kivédekezni az ellenfél GWD kísérletét. Embert próbáló vereségek voltak a Bears, Jags, Colts és Vikes ellen. Főleg a Bears és Colts, ahol konkrétan 1-1 playen múlt. Browns ellen sikerült a támadóknak megoldani egy kreatív hívással, a Chargers ellen sikerült egy véleményes DPIvel majd a Raiders ellen egy kivédekezett 2 pontossal, de ez kevés. Hiába a liga legjobb RZ defense-e, ha az ellenfélnek csak FG kell, akkor gondolkodás nélkül elcserélném Wade papáéra.

Míg a védelemben idő kellett hogy a játékosok és a séma összeérjen egymásra találjanak, addig Scangarellonak egy QB kellett hogy valami életjelet mutasson, de őszintén, ha csak az utolsó 5 meccset nézem, akkor is vegyes érzelmeim vannak. A Browns elleni meccs nyerő wild-cat hívás az első ami megmaradt. A Vikes ellen volt egy nagyon jó félideje, de mégis mit csinált a 2. 30 percben? És ez nem csak Minnesotában volt probléma. Lehet a védelem nem tudta kivédekezni az ellenfél GWD kísérleteit, de a támadók a 4. negyedben 1st downt se sokat csináltak. A Chargers elleni meccs nyerő PI se lett volna ha Scangarellon múlik, egyedül a borzalmas formában lévő Lions ellen sikerült fordítani.
Van benne némi fantázia, és legalább nem mindenáron olyat próbál a QB-jától ami annak nem az erőssége, mint McCoy vagy Musgrave. És volt hogy a QB-ja hagyta cserben, amikor jó playt hívott, csak nem sikerült kivitelezni, vagy épp az OL, Bollesszal az élen szabotált nagy playt vagy nehezítette meg a helyzetet 1st 10 helyett 1&20-szal. Ha már itt tartunk kiderült hogy Munchak is csak ember, megkockáztatom idén gyengébb volt az O-line, mint tavaly. De ha megkeresem az összes kifogást, az se meni azt a 282 darab pontot amit sikerült szerezni. Ez 1992 óta a legkevesebb. Még 2017-ben is több jött össze.
Megtartása mellett gyakrolatilag az egyetlen érv, az a fiatal QB mellé szükséges folytonosság. Ettől még lehet jobb a 2. évére, de a támadóknál, a támadó sémában koránt sem nyomonkövethető olyan szépen a fejlődés íve, mint a védelemben volt.

Elway
A góré ezzel a 3 losing seasonnel szép lassan lerombolja amit 2015-ig felépített, viszont én úgy látom 2017ben volt a mélypont, azóta ha nem is sikerül egyik évről a másikra megfordítani, mint 2011-ben, vagy mint az offenes 2012-ben a defenset 2014ben, mégis úgy érzem hogy, ha bukdácsolva is, de az alagút végi fény felé haladunk. Egyértelműen 2017 a mélypont VJ kinevezésével és az aulúlmúlhatatlan draft classzal, de az idei FAt is egy szem Kareem Jackson menti, de egymaga nem igen tudja ellensúlyozni a Flacco, Ja'Wuan James, Callahan tragédiákat, viszont Fant véget vethen a TE kálváriánknak, Risner egy stabil pont a kezdő O-lineban, Lockban most több remény van mint emberemlékezet óta bármelyik draftolt QBnkban és Dre'Mont Jones is szépen beilleszkedett a védelembe. Na tavaly ilyenkor Freeman, Jewell és Hamilton sokkal jobban nézett ki mint most, az idei classból is lesz, aki nem váltja be a reményeket, de legalább vannak akik a remény keltésig eljutnak.

Most kicsit elengedem 2019-et pár gondolat erejéig. 2015 után jön a törés, pedig nem win-now volt. Minden adott volt a folytatáshoz, kivéve a QB. A probléma, hogy a nagy QB keresés közben kiöregedett és leamorizálódott a csapat. 2016-ban még Siemiannel is POért harcoltunk, nem is múlt sokon. Aztán katasztrofális döntések sorozata miatt padlóztunk. Vance Joseph, Paxton Lynch, Vance Joseph megtartása, Case Keenum, Garrett Bolles és a tlejes 2017-es draft class. 2 év alatt nem csak 4-12-ből lehet 13-3-mat, hanem 12-4-ből is lehet 5-11-et. Egy biztos, QB és HC nélkül nem megy. 2017 óta most van a legnagyobb esélyünk, hogy a QB és a HC poszton a megfelelő ember van. Abba a 2 évbe Elwayen kívül szerintem bármelyik GM belebukott volna, de ha már túlélte most úgy tűnik talpra állhat belőle.

A jövő reménységei
Kezdjük a védőkkel. Pontban top 10, RZben top 1, yardban 13. Mindezt úgy hogy a 3 legnagyobb sztár körül Chubb IR-en, Von Miller és CHJ pedig magukhoz képest meglehetősen szürkén teljesítettek. Szóval ha nem ők akkor csakis a fiatalok vitték a hátukon ugye? Kivéve hogy Kareem Jackson 30 fölött és Derek Wolfe is 29.
A 28 évesek klubbja: Shelby Harris, Mike Purcell és Alexander Johsnon. A 28 nem épp fiatal, érdekes hogy Wofle-ot 29 évesen idősnek érzem, őket meg 28 évesen fiatalnak, de a későn érők általában tovább maradnak. Wolfe már 8 szezont végigjátszott, túl van több sérülésen és rengeteget volt a darálóban, Harrisnek, Purcellnek és AJ-nek viszont úgy érzem több maradt még a tankban.
Shelby 0technicben szürkébb volt, de visszakerülve DE posztra a legtöbb leütött passzt érte el a ligában, szerzett mellé 6 sacket nagyon erősen fejezve be az évet. Alexander Johnson szeptemberi érthetetlen mellőzése után októberben Defenive Player of the Monthként rúgta be az ajtót az NFLre, a kezdeti lendület év végére talán kicsit alább hagyott, de solid kezdőnél sosem volt gyengébb szinten. Purcell szintén az 5. hétig várt a lehetőségre, és ha nem is olyan látványosan mint AJ, de ő is megragadta és többé el nem engedte. Pedig ő már Friscoban is volt kezdő játékos Fangionál.
A saját szerzemények:
Amikor a védelem szenvedéséről vagy összeállásáról beszélünk ne felejtsük el, hogy egyik legjobbja Chubb majdnem az egész szezont IRen tölötte. Reméljük 100%os felépülését, és hogy vele az outside pass rush is jelentősen javul. Sérüléséig jobb volt mint Von Miller.
Justin Simmons úgy tűnik megkaphatja a franchise taget, ha nem sikerül hosszabbítani vele, kíváncsi vagyok mennyi lesz az ára, nagyon jól időzítette a 2nd team all pro szezont, a PFFnél pedig az egyik legjobban értékelt safety volt egész évben. 2 éve minden egyes snapben fent van a pályán, az hogy hiányozna mondhatni understatement.
CB poszton van pár új noname, akikben lehet bízni, de most mégis inkább azt mondom, várjuk meg hogy CHJ nélkül ki mennyire roppan össze a nyomás alatt. Bausby nem sokat játszott, Devontae Harris néhány hiba után Yiadom mögé került, Yiadom kicsit összeszedte magát amíg mellőzve volt, de feledtetni azért nem tudta az év eleji szopórollert. Callahan szerintem nem is létezik, csak a Mátrix hiteti el velünk hogy van, a védelem meg csak addig jut, ameddig a secondary engedi. CHJt meg kell tartani vagy valami hasonló kaliberű játékost hozni a CB sorba, de még ezen felül is elférne egy high profile corner.

Meglepő módon a 300 pont alatt termelő offenseben több fiatal reménysugarat látok, mint a top10 defenseben.
Lock adja Isten hogy az új fr. QB legyen. Egyelőre azt láttuk tőle, hogy miért lelhet az, olyat pedig még nem, ami miatt nem lehetne az. Ez még kevés hogy megelőlegezzem neki, de ahhoz elég, hogy bizakodjak.
Sutton a liga jobb wide receiverei közé nőtte ki magát, Lindsay ha el is maradt a tavalyi szezonjától azért csak összeszorgoskodott 1000 yard fölött, Risner nálam a rookie of the Year, Fantet láthattuk milyen veszély forrás, Sutton mellett ő hozta a nagy playeket, jövőre akár több labda is mehet majd felé.
A közös bennük, hogy mind rookie contracttal van. Nehéz lesz minddel hosszabbítani de ha sikerül együtt tartani az évtized meghatározó Bronco támadói lehetnek.
És Paradis elengedése után azt hiszem McGovernnek is keepernek kell hogy legyen, ahogy Janoval is jókor hosszabbítottunk. Egyébként még Beck nevét dobom ide be, aki év végére az offense egyik motorja lett FB/TE hibridként. Ő lehet Jano cseréje és blokkoló TE egyaránt. Szinte látom benne Virgil Greent, hogy majd jövőre a passz játékba is jobban bevonjuk. De viccen kívül a Fant-Beck páros lehet az, ami a Julius-Green páros volt 13-14-ben. A többi selejt meg mehet amerre lát, a legolcsóbbat megtarthatjuk.
A számok nem tükrözik ugyan, de ennyi fiatal tehetséggel a keretben nagyon ott szunnyad egy áttörő teljesítmény akár már jövőre is. A probléma Bolles, Ju'Wuan James és Leary.

Fura hogy ennyivel rövidebb a probléma lista mint a remény lista. Vagy elragadtattam magam, vagy Scangarello egy kókler, vagy Flacco volt a legnagyobb probléma. Az idő múlásával bennem Flacco hibái, lélektelen játéka maradt meg jobban, jó meccset, szép driveot nem is nagyon tudok felidézni tőle, de azért félek az igazság nem ilyen egyszerű és ha Lindsaynek ez lett volna az első éve, nem biztos hogy a listán lenne, Fantnek azért voltak hajmeresztő húzásai egy LG meg nem tud olyan sokat hozzátenni. Maradok bizakodó a fiatalok kapcsán, de azért van egy másik oldala is az éremnek...

Díjak
MVP: Cortland Sutton.
Nehéz egy ilyen szezonban kiosztani az MVP címet, főleg hogy nem volt igazán kimagasló teljesítmény. Simmons is kaphatta volna ha már 2nd team all pro lett, de igazából pont azért mentem Suttonnel mert ő nem kapott elismerést.
OPoY: Sutton
Ha Simmonsnak adtam volna az MVP-t, tudnék más DPoY-t választani, de az offenseben nem igazán. Nem volt rossz Lindsay, de elmaradt a legjobbjától
DPoY: Simmons.
Több jó teljesítmény volt, nehéz kiválasztani közülük a legjobbat, Kareem Jackson, Alexander Johnson, Shelby Harris vagy akár Wofle is volt hogy jobban csillogott mint Simmons, de talán ő volt a legstabilabb.
RoY: Risner
Fant túl sokat hibázott a szezon elején, hogy megkapja, Locknak 5 meccsre nem adom oda, főleg hogy Risner se a vakok közt félszemű kategória.
Most Improved Player: Alexand Johnson
A semmiből jött az egyik legjobb lett. Csak így tovább.
Legjobb FA igazolás: Kareem Jackson
Nem mintha nagy verseny lett volna a címért (Alexander Johnson tavaly jött), de Jackson az egész Elway érát nézve is jó igazolásnak számít, pedig az nem egy gyenge névsor...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nem elérhető Általános_Doktor

 • *
 • Hozzászólások 448
 • SWAG
 • Kedvelések: 148
Általános_Doktor - Re:Denver Broncos
« Válasz #2281 Dátum: 2020 jan. 12. 15:18 »
Így év végével eljátszottam a gondolattal h mit kezdenék a rosterrel (főleg h találtam egy MHR gyűjtést a játékosokról) és optimista vagyok a jövőt illetően :) de kezdjük az elején:

Induló cap space: $61,947,764
overthecap szerint

A jelenleg keretben lévő játékosok (piros - UFA)
O#


D# + ST


A fenti táblázatból jól látszik, hogy szép fiatal magunk van, különösen O# oldalon.
Ha az UFA-kat leveszem, akkor én az alábbi needeket látom:
O# - iOL, WR2, QB2
D# - DL, CB, S, ILB2

A roster menedzselést két cuttal kezdeném:
Flacco - DM $13,600,000 de felszabadul $10,050,000
Leary - DM $875,000 de felszabadul $8,500,000

Leary kivágása mellet azért döntenék mert opciós éve következik (ergo a kövi szerződése után jár majd comp. pick) és sztem nem tartjuk meg őt is és McGovernt is. Flacco egyszerűbb eset, 10 M-et nem ér csereként se, de ha belemenne egy 5M körüli paycutba, akkor látok rá esélyt h marad.

Todd Davies kivágásval nyernénk még egyébként 5 millát (1M dm mellett), de őt csak akkor vágnám ki, ha az FA-ról tudnánk helyette valaki jobbat hozni, valamint Heuerman kivágásával is nyernénk 4 Millát (500k dm mellett), de ő egyáltalán nem olyan rossz játékos, mint a híre és az öltözőben is vezér szerepe van állítólag, így mind2t megtartanám egyelőre.

A fenti mozgások után $79,477,764-ra nőtt a sapkában lévő pénzünk, amit az alábbiak szerint használnék:

1) Justin Simmons hosszabbítás
Simmons all pro szintre érett idén, minden mérvadónak számító oldalnál top5 játékos a posztján, amivel maximálisan egyet is tudok érteni, a megtartása nobrainer, amit szerencsére Elwayék is így gondolnak.
Ha szerencsénk van, akkor még a piacnyitás előtt hosszabbítunk vele, máskülönben marad a tag.

A várható szerződésénél Eddie Jackson jó támpont (4 év 14.6M/év) és tekintve h Simmons jobb játékos, így életszerűtlen azt várni h 15M/év alatt írna alá, így rá ennyit számolok a továbbiakban.

2) ERFA + RFA hosszabbítások
Az egyértelműség kedvéért visszahozom az összes ERFA-t tekintve h alig csökken velük a sapka:
Dymonte Thomas S
Tim Patrick WR
Davontae Harris   CB
Trey Marshall S
Diontae Spencer WR
Jake Rodgers OT

Az RFA-k közül pedig én három játékost látok érdemesnek arra h visszakerüljön, mind3-at második körös tenderrel tartanám meg ($3,278,000):
DeVante Bausby   CB
Mike PurcelL NT
Elijah Wilkinson   OG/OT

/A fenti mozgások utána 56 milliónál járunk - itt jegyezném meg, hogy a draftra és a szezon közbeni mozgásokra ~16M kelleni is fog, így az FA piacot cirka 40 millával kezdhetjük meg/


3) Saját UFA-k sorsa

McGovern C/OG - Hosszabbítanék vele.
Tekintve h nem sérülékeny és a három belső OL poszt bármelyikén képes az nfl átlagnál egy kicsivel jobb játékra. A megtartása egyben Leary elengedésével is fog járni, aki ugyan egészségesen jobb, mint ő, de szinte sose egészséges + McGovern megtartásával meglenne az a rugalmasságunk a drafton h mind1 h C vagy OG lesz a BPA pick, kihúzhatjuk és max majd McGovernt mozgatjuk.
A szerződése egy érdekes kérdés, tekintve h centerek 2-3 millával kevesebbet keresnek, mint a guardok és az igazat megvallva ő talán egyel kintebb még jobb is. A tippem 10M/év, így ezzel számolok.

Chris Harris Jr. - Isten vele.
Meggyőződésem h CHJ nagyon pofára fog esni a szabadpiacon, ami egy kicsit fáj, mert majd egy évtizedig volt ligaelit közeli CB, de minden épeszű számítás szerint el kellett volna fogadnia az őszi 3 év 37 millás ajánlatunkat, mert 31 elmúlt és idén már a teljesítményén is meglátszott ez.

Shelby Harris - Isten vele.
Ő is egy keveset emlegetett Elway kukázás, aki 10+ millió körül fog kérni, de ennyit meggyőződésem h nem ér + sztem ő nemigazán illik a 2gap rendszerbe, mégha év végére szép számai is lettek.

Adam Gotsis - Isten vele.
Ő idén nagyon eltűnt és valszeg nála is a séma tett keresztbe, mert ennél azért többnek tűnt 1-2 éve.

Derek Wolfe - Ár függvényében megtartanám.
30 évesen nagyon sokféle sérülése volt, ami sztem durván lenyomja a piaci árát, ugyanakkor az öltözőben több forrás szerint fontos személy + idén lubickolt Fangio féle védelemben a sérüléséig. Kérdés h mi az az összeg, amit megér ezek után és ezt elég nehéz belőni, de Malik Jackson tavalyi szerződéséből kiindulva 7-10 M /év lehet a reális. Én 8 Millával számolok, tekintve a sérülésére és a tényre h nagyon maradni akar.

Casey Kreiter - Megtartanám
Pro bowler LS, akit még ha a második legjobban fizetett LS-é is teszünk, akkor is csak 1.2M-át foglalna a sapkából, ennyirért nobrainer.

A többieket kiengedném a piacra, aztán max a második hullám lecsengése után visszahívnám.

A fentiek után még mindig van 23 milla költőpénzünk, míg a keretben a lyukak az alábbira csökkentek: CB, WR2, QB2, DL2, ILB2, S2, iOL


Ezek közül a posztok közül én az FA-n oldanám meg a CB-t (pl.: James Bradberry) és a QB2-őt (Chase Daniel tippnek),de nem lepődnék meg egy DL szerzeményen sem  (itt Arik Armstead a tippem), míg a többit ráérünk a drafton/FA harmadik hullámában befoltozni. Ne felejtsük el azt sem, hogy állítólag Lindsayvel is hosszabbítani akarunk még idén, de ügye spórolhatunk is a Sutton féle generáció megtartására.

Aki szemezgetni akar a potenciálisan elérhető FA-kból, az itt megteheti:
http://walterfootball.com/freeagents2020all.php
Once there was only dark.

If you're askin' me, the light's winnin'

Nem elérhető roberto23

 • *
 • Hozzászólások 440
 • "This One's For Pat!"
 • Kedvelések: 69
roberto23 - Re:Denver Broncos
« Válasz #2282 Dátum: 2020 jan. 12. 22:27 »
Scangarello off. Jöhet az oc keresés.


"We're done with this losing sh*t. Next year going to be our year."

Nem elérhető FüligJimmy

 • Hozzászólások 1 850
 • Tag
 • Kedvelések: 467
FüligJimmy - Re:Denver Broncos
« Válasz #2283 Dátum: 2020 jan. 13. 13:38 »
Scangarello off. Jöhet az oc keresés.

Shurmur

Nem elérhető Black_Adder

 • *
 • Hozzászólások 1 120
 • Holding, number 72
 • Kedvelések: 651
Black_Adder - Re:Denver Broncos
« Válasz #2284 Dátum: 2020 jan. 14. 13:19 »
Így év végével eljátszottam a gondolattal h mit kezdenék a rosterrel (főleg h találtam egy MHR gyűjtést a játékosokról) és optimista vagyok a jövőt illetően :) de kezdjük az elején:
wow, épp most akartam feltérképezni az offseasont, de olyan jól körüljártad a témát, hogy ki is váltottad vele a "kutatómunkám"

Flacco és Leary no brainer. Learyt én már tavaly kivágtam volna.
Davis és Heuerman nehezebb kérdés. Cap szempontjából aprópénz, nem lenne igazán olcsóbb veterán helyettük, szóval TCig szerintem maradnak. Heuerman egyébként könnyedén kiszorulhatna, ha maradt volna Scangarello akkor nálam Fant és Beck is előtte lett volna, új sémával Becket lehet elfelejthetjük, Heuerman komplettebb játékos. TCn kiderül, ha megőrzi 2. helyét a sorban szerintem marad. Ha mégis márciusban repülne, akkor be kell baszni drafton mert jön még egy 3-5 körös TE prospekt.
Az LB poszt viszont túl vékony hogy Davist csak úgy terv nélkül elküldjük.

CHJ lehet kevesebbet kap majd, mint tavaly remélte, de továbbra is mástól várhatóan többet kap mint tőlünk. Lehet megfigyelhető a regresszió a teljesítményén, de még mindig fényévekre a többi CBtől és tavaly nem draftoltunk 1-2 körben CB-t. Ez egy szerencsejáték amit az egyik legfontosabb poszton művelünk...
Nem fogjuk megtartani, vákumban vizsgálva érhető is az elengedése, de én ezzel az állománnyal ami itt van, nem haboznék túlfizetni őt. Inkább a garantált tartalmon próbálnék spórolni és top prioritássá tenném az utódlását.

Shelby vs Wolfe
Ez a legnehezebb kérdés szerintem. Mivel Dremont Jones bemutatkozása igéretes volt, luxus lenne mindkettőt megtartani, de aztán nehogy a két szék között beessünk az asztal alá.
Shelby számai év végére azért javultak, mert kiesett Wofle, és több lehetőséget kapott DE-ként. 0 techben súlytalan volt, de DEként nagyon jó. Wolfe is karrierje egyik legjobb szezonján van túl, de Shelby 2 évvel fiatalabb és ami fontosabb sokkal kevesebbet volt eddig pályán, kevésbé használódott el.
Wolfe mellett szól, hogy nem akar bankot robbantani, de szerintem Shelby se lenne annyival drágább nála és neki még több maradt a tankban.
Nálam inkább Shelby 10-ért mint Wolfe 8ért. De az egyik mindenképp maradjon.
Igzazából az egyetlen amivel nem értek egyet, hogy egy mondattal elengeded Shelbyt és csak ár függvényében tartod meg Wolfeot, nálam mindketten megérik a pénzt és az egyikre kell is hogy legyen. Mögöttük Walker az aktív keretbe is csak szökőévente kerül be (amúgy a pályán nekem sosem lógott ki, sőt, de látszólag 0 a bizalom feléje az új stábnak is, Gotsis felejtős.

Még egy dolog, nálam Attaochu is keeper. Nem tudom mennyire becsülted az árát, szerintem ő eléggé under the radar ahhoz, hogy vissza tudjuk hozni és szignifikánsan jobb mint Reed vagy Hollins. Egyébként se vagyunk szégyenlősek 2nél több potens EDGE rushert tartani rosteren, és Millerre is lassan ráfér kicsit több pihenő meccsek alatt.

A Ja'wuan James és Callahan projektekből mennyibe fájna kiszállni?
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nem elérhető Empty taxi

 • *
 • Hozzászólások 649
 • Ne szólj szám, nem fáj fejem.
 • Kedvelések: 205
Empty taxi - Re:Denver Broncos
« Válasz #2285 Dátum: 2020 jan. 14. 14:19 »


A Ja'wuan James és Callahan projektekből mennyibe fájna kiszállni?
Jamesnél ráfizetéses a cut, Callahannél lehetne 1.666.666 $-t spórolni, 6.166.667 $ DM mellett.
Tradepartnert kellene rájuk találni, úgy olcsóbb lenne őket elengedni.

Nem elérhető Black_Adder

 • *
 • Hozzászólások 1 120
 • Holding, number 72
 • Kedvelések: 651
Black_Adder - Re:Denver Broncos
« Válasz #2286 Dátum: 2020 jan. 14. 14:58 »


A Ja'wuan James és Callahan projektekből mennyibe fájna kiszállni?
Jamesnél ráfizetéses a cut, Callahannél lehetne 1.666.666 $-t spórolni, 6.166.667 $ DM mellett.
Tradepartnert kellene rájuk találni, úgy olcsóbb lenne őket elengedni.
Szenzációs szerződések.
Annyit nem ér a dolog, hogy picket adjunk melléjük, egyébként meg nem kellenek majd senkinek, akkor már inkább reméljük, hogy jövőre pályára léphetnek. 2 púp a háton, meg igazából a Flacco átsrukturálással 2,5. De azt ha fájdalmasan is, leglaább tudjuk amputálni, aztán Elway fizujából le lehet vonni azt a 13 milliót...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nem elérhető Általános_Doktor

 • *
 • Hozzászólások 448
 • SWAG
 • Kedvelések: 148
Általános_Doktor - Re:Denver Broncos
« Válasz #2287 Dátum: 2020 jan. 15. 15:31 »


A Ja'wuan James és Callahan projektekből mennyibe fájna kiszállni?
Jamesnél ráfizetéses a cut, Callahannél lehetne 1.666.666 $-t spórolni, 6.166.667 $ DM mellett.
Tradepartnert kellene rájuk találni, úgy olcsóbb lenne őket elengedni.
Szenzációs szerződések.
Annyit nem ér a dolog, hogy picket adjunk melléjük, egyébként meg nem kellenek majd senkinek, akkor már inkább reméljük, hogy jövőre pályára léphetnek. 2 púp a háton, meg igazából a Flacco átsrukturálással 2,5. De azt ha fájdalmasan is, leglaább tudjuk amputálni, aztán Elway fizujából le lehet vonni azt a 13 milliót...

Egészségesen mind2 kezdő szint, szal sztem fel sem fog merülni ez a lehetőség.

A korábbi fejtegetésem annyiban változott, hogy Shurmur érkezésével -ha nem is radikálisan, de- változni fognak az O# needek.

Nála a 11 personnel az egyik kedvelt felállás, amihez minumum 1, de lehet h 2 WR is hiányzik nálunk.

Fant kimagasló év elé néz a rendszerében, de Scanhoz képest kevés Te-t használ, FB-et meg csak 10-15% százalékban, így Janó szerepe csökkeni fog, Beck roster helye meg attól fog függni, hogy a paszjátékban hogy fejlődik (nála év végén voltak szép megmozdulások, szal van esély h marad).

Lock számainak is nagyon jót fog tenni az érkezése by the way, mert elég QB barát sémái vannak, ahol a pálya széthúzásának, így a könnyebb elkapásoknak és az elkapások utáni yardoknak nagyobb szerepe van.

Az OL fal marad túlnyomórészt Zone heavy néhány power elemmel feltöltve, de jóval nagyobb szerepük lesz a Guardoknak, amire szerintem mind Risner, mind egy kimozgatott McGovern (vagy egy új, erre hozott újonc) alkalmas lesz.

A futás érdekes, mert idén elég sokszor küldte be Barkleyt a belső lyukakba, de a statokat elnézve ez sem tendecia nála, a outside zone futás a gyakoribb összességében.
Once there was only dark.

If you're askin' me, the light's winnin'

Nem elérhető Black_Adder

 • *
 • Hozzászólások 1 120
 • Holding, number 72
 • Kedvelések: 651
Black_Adder - Re:Denver Broncos
« Válasz #2288 Dátum: 2020 jan. 21. 12:34 »
Így év végével eljátszottam a gondolattal h mit kezdenék a rosterrel (főleg h találtam egy MHR gyűjtést a játékosokról) és optimista vagyok a jövőt illetően :) de kezdjük az elején:
wow, épp most akartam feltérképezni az offseasont, de olyan jól körüljártad a témát, hogy ki is váltottad vele a "kutatómunkám"

Shelby vs Wolfe
Ez a legnehezebb kérdés szerintem. Mivel Dremont Jones bemutatkozása igéretes volt, luxus lenne mindkettőt megtartani, de aztán nehogy a két szék között beessünk az asztal alá.
Shelby számai év végére azért javultak, mert kiesett Wofle, és több lehetőséget kapott DE-ként. 0 techben súlytalan volt, de DEként nagyon jó. Wolfe is karrierje egyik legjobb szezonján van túl, de Shelby 2 évvel fiatalabb és ami fontosabb sokkal kevesebbet volt eddig pályán, kevésbé használódott el.
Wolfe mellett szól, hogy nem akar bankot robbantani, de szerintem Shelby se lenne annyival drágább nála és neki még több maradt a tankban.
Nálam inkább Shelby 10-ért mint Wolfe 8ért. De az egyik mindenképp maradjon.
Igzazából az egyetlen amivel nem értek egyet, hogy egy mondattal elengeded Shelbyt és csak ár függvényében tartod meg Wolfeot, nálam mindketten megérik a pénzt és az egyikre kell is hogy legyen. Mögöttük Walker az aktív keretbe is csak szökőévente kerül be (amúgy a pályán nekem sosem lógott ki, sőt, de látszólag 0 a bizalom feléje az új stábnak is, Gotsis felejtős.

Az FOnál is Shelby tűnik fontosabbnak
https://twitter.com/PredomOrange/status/1219294552936321029
Ettől még persze lehet hogy a játékosigények függvényében mégis Wolfe marad
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nem elérhető Black_Adder

 • *
 • Hozzászólások 1 120
 • Holding, number 72
 • Kedvelések: 651
Black_Adder - Re:Denver Broncos
« Válasz #2289 Dátum: 2020 jan. 24. 16:18 »
Így az FA-ra készülve, gondolkoztam kicsit a needeken és szabadügynökökön.

1.) CHJ megtartása vagy pótlása
Sok újat vagy okosat nem tudok mondani. Aki az elmúlt években követte a csapatot tisztában azzal, hogy CHJ mennyit jelent és mennyire alulértékelt játékos, de azzal is, hogy úgy tűnik túl van a csúcson. Ellenben Callahannel egyáltalán nem számolnék és Bausbynak sem előlegezem meg a bizalmat pár meccs után. Yiadom 3rd CB-nek jobb napjain talán éppen hogy nem kevés, csak ritkán van jobb napja.
Harris valszeg többet kér mint mi adnánk neki, de akkor pótolni kell, és az se lesz sokkal olcsóbb. Elfogult vagyok, de úgy érzem rosszul jövünk ki, ha elengedjük, de elengedésében majdnem teljesen biztos vagyok. Remélem valami media darling keleti parti csapathoz igazol, hogy végre elismerjék teljesítményét.
https://twitter.com/Realrclark25/status/1219339714655870977

2.) Wofle vs Shelby Harris
Dre'mont Jones biztató rookie szezonja után luxus lenne mindkettőt megtartani. Wolfe future ROF, de Shelby Harris fiatalabb és főleg sokkal kevésbé elhasználódott. Bár valószínűleg megegyezni is nehezebb vele. Az FO-nál állítólag Shelby a 2. számú prioritás Simmons után. Wolfe szerintem ilyen tartalék lehet, ha Shelby megy, akkor hosszabbítunk vele. Csak nehogy két szék között az asztal alá essünk.

3.) OL need
Ez a legösszetettebb kérdés. Egyrészt McGovern FA. Másrészt van egy Ja'wuan James, akire most egy szem borsó védelmét nem bíznám. 3× próbáltuk ki a szerencsétlent, egyszer se tudta befejezni a meccset. Ez már túl van a véletlenen, nálam kuka, csak a garantált pénze miatt nem dobjuk ki, de nem vakítanám el magam azzal, hogy meg van oldva az RT poszt. Leary megint nem tudta egészségesen befejezni a szezont, ő csak akkor nem lesz cap casuality ha valami kompromitáló felvétele van Elwayről.
És akkor ott van az agysebész a vakoldalon, ééés, írok valami újat.

3 különböző QB-val próbálkoztunk az év során. 8 meccs Flacco-val, 3 Allennel és 5 Lockkal. Teljesen külön elemem őket
Bolles with Flacco
- 530 snap 9 büntetés (58,88 snappenként kapott büntetést)
- 314 pass blocking snap 21 pressure (14,95 snapenként engedett nyomást)
Bolles with Allen (kisebb minta kevésbé reprezentatív)
- 176 snap 5 büntetés (35,2 snappenként kapott büntetést)
- 107 pass blocking snap 6 pressure (17,83 snappenként engedett nyomást)
Bolles with Lock
- 306 snap 3 büntetés (102 snappenként kapott büntetést)
- 187 pass blocking snap 4 pressure (46,75 snappenként kapott büntetést)

Allen és Lock mobilisabb irányítók, mint Flacco, meg nem szartak az egészbe. Ez csodát tett a pass blockinggal. 5 meccsen 4 pressure (2hit, 2hurry) ezek keeper számok. És az utolsó 5 meccsen csak 3 büntetés, 102 snappenként, az is teljesen vállalható. Egyébként nem hívtuk le YellowFlag 5. éves opcióját. De ha jól tudom megtehetjük még a draft után is.

Nézzük szegény Wilkinsont a másik oldalon
- with Flacco: 296 pass blocking snap 22 pressure (13,45 snappenként engedett nyomást)
- with Allen: 107 pass blocking snap 5 pressure (21,4 snappenként engedett nyomást)
- with Lock: 100 pass blocking snap 5 pressure (20 snappenként engedett nyomást)
Utolsó fordulóban nem játszott, Lions ellen is kevesebb pályát látott. Az ő számai is Flaccoval a legrosszabbak, viszont Allennel kicsit jobbak, mint Lockkal. Egyébként Allen szabadult leggyorsabban a labdától. Egyébként Jeff Rodgers nem váltotta meg a világot a Raiders ellen.

Szóóóval. Akár Munchak munkája kezdett beérni a szezon végére, akár Lockra volt szüksége Bolles-nak, biztató befejezése volt a szezonnak. És igazából számít, hogy mi miatt? Wilkinson számai alapján nem lehet az egész érdemet Locknak adományozni, bár kétség kívül okosan játszott, ami nagy segítség volt az O-linenak.

A fal belsejében más komplikálja a helyzetet. Risner stabil pont, ugyanakkor Leary örökké sérült, hacsak nincs valami kompromitálója Elwayről, kezdheti árulni a lakását. McGovern meg FA és nem érzem úgy hogy nagyon sokra tartanánk. Paradisért se nagyon mozgattuk a kisujjunkat, igaz ő sérületn fejezte be a szezont, de van egy olyan érzésem, hogy McGovernnek se mi adjuk a legjobb ajánlatot. A fal közepére kevesebbet költünk.
Tehát
LT: Javuló Bolles. De jövőre contract year vagy opció lehívás. Ha valamikor, akkor most kell gondoskodni az utódjáról, és 28 éves lesz.
LG: Risner az egyetlen fix pont, aki szerencsére majdnem bárhol tud játszani a falban
C: Üresedés várható
RG: Lyukas
RT: Az örökké sérült James, mögötte a csereszintű Wilkinson.

Szóval ideális esetben magas LT pick is jönne, de kéne valami biztosíték RT posztra és kell két folt a fal belsejébe. Mind a 4 aligha teljesíthető. OT-re aligha költünk nagy pénzt FAn, szóval ha valahol akkor drafton lehet javítani a helyzeten. Most az LT és RT között sokkal kisebb különbség van mint 10 éve, de azért még van. Mit kerssünk drafton, Bolles utódot, vagy aki James helyett játszani is tud meccseken, nem csak a csekket veszi át. Ideális helyzetben csak swing tackle lenne, mert Bolles úgy játszik, mint a szezon végén, James meg játszik. De ha ebben bízunk és nem jön senki, akkor könnyen találhatjuk magunkat a szerszám rosszabbik végén Yellow Flaggel és Wilkinsonnal.

Meg kéne 2 kezdő belső OL ember. Ez önmagában is kicsit sok a draftra. 3. nap nem a kezdőbe húzol, az első 2 nap 2 IOL ember meg egyszerűen pazarlás. Kell legalább egy FA, adná magát akkor McGovern, aki ráadásul OG-t is tud játszani, és akkor drafton mindegy hogy center vagy guard jön, ez jó helyzetbe hozhat minket. A legjobb persze az lenne, ha valaki olyan jönne, aki guard mellett swing tackle is lehet.
Vagy az FAról kell egy G/T és akkor marad a center draft.

4.) WR need
Az biztos hogy WR-rel akkor bohóckodhatunk a drafton, ha a CB, DE, OL kérdésből legalább másfél megoldott.
Ennél fogva az FA második hullámában (de akár az elsőben is) hoznék egy Stokley féle megbízható WR-t, aki lehet nem hoz űr számokat, meg Sutton féle cirkuszi elkapásokat, de elkap minden felé menő elkapható labdát.
Aztán kiderül a draft hogyan alakul, egyrészt combine után mindenki értéke változik, másrészt hülyeség most spekulálni, mert simán betrade-elnek elénk Jeudyért. 12 pickből akár fel mehetünk pár helyet bebiztosítani, mert tényleg sokat lendítene az offense-en még egy playmaker a sorban, de vehetünk más irányt is.

Szóval türelmesen megvárnám ki marad 1/15re, mint 2 éve Chubbal. Nem kell kapkodni. WR2-re és IOL-re a 2. nap is alkalmas egyedül a CB és az OT az, amire azt mondom, hogy az 1. körben vagy FAn (kivéve OT, oda lefogyott tavaly a budget)

5.) LB need
Jó lenne találni egy Alexander Jonson szintű csiszolatlan gyémántot, de olyan nincs minden évben. Ide is high profile FA vagy magas draft pick kéne. Davis-szel úgy ahogy meg vagyunk, de ha AJ kiesik vagy visszaesik, láttuk mire elég a Jewel-Davis páros. Annyira meg Jewell is van jó, hogy ha jön egy kezdő, akkor Davistől elköszönhessünk, szóval nem lenne annyira drága az FA upgrade vagy ha drafton próbálkozunk, akkor pár milliót fel lehetne szabadítani.

Szóval
FA 1. hullám:
CB1. Akár CHJ, akár más.
DE. Shelby, Wolfe vagy más. Ha Wolfe második hullámos, akkor még az is jó, de csak akkor kockáztatnék, ha nagyon muszáj
Optional: LB, veterán WR, iOL
Egy CB és egy DE muszáj, de az opcionálisan felsoroltak közül is jó lenne legalább egyre high profile FA-t találni. Vagy nagyon ügyesen kell kukázni

FA 2. hullám
veterán WR, ha nem jön az elején
OL depth
CB depth
Wofle ha elérhető és nem sikerül Harrist megtartani. Illetve, elfogult vagyok, de ha az első hullámban sikerül Shelbyvel megegyezni és Wolfe-ot nem kapkodják el, akkor őt is szívesen látnám vissza amikor kicsit lejjebb mennek az árak. Úgy érzem, bár nem jártam utána, hogy Fangio inkább az a fajta, akinek minden szituációra van egy personelje. Nem az, aki bármilyen felállással megpróbál megoldani minden szituációt. Ezért volt probléma a no huddle, nem tudtunk cserélni és másik 11-gyel védekeztük volna a következő szituációt terv szerint. Ebbe a koncepcióba belefér Shelby, Wolfe és Jones is. Lehet őket rotálni. Bár amúgy jobban tetszik az a hozzáállás, amikor a 3rd down defense nem esik kétségbe ha megcsinálják ellenük a 3rd downt és nem tudunk cserélni 1st down előtt.

Magas draft pick
Az FA függvényében CB, LB, G/T vagy C/G, WR2


Menedzselhető offseason, de nem fér bele 3 olyan igazolás, mint Flacco, James és Callahan.
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nem elérhető roberto23

 • *
 • Hozzászólások 440
 • "This One's For Pat!"
 • Kedvelések: 69
roberto23 - Re:Denver Broncos
« Válasz #2290 Dátum: 2020 feb. 27. 08:37 »
Hát látom nagyon kezd meghalni itt a fórum. :(

Bár tudom, offseason van, de azért mégis.


"We're done with this losing sh*t. Next year going to be our year."