Oakland Raiders

 • 491 válasz
 • 41436 megtekintés

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 193
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #480 Dátum: 2019 jún. 18. 15:18 »
LB:

Évek óta küzdünk az LB sorunkkal, lehet idén stabilizálódik a helyzet? Évek óta igen keveset költünk az LB posztra pénz és draft capital tekintetében egyaránt és ez látszott is a pályán. Fejetlenül szaladgáló, blokkokról leválni nem képes, futókról lepattanó vagy mellettük elszálló és cover terén leginkább égő játékosok alkották a S&B LB sorát. Persze mindig volt 1-2 fiatal, akiben ott volt a potenciál, de összességében évek óta a liga egyik legrosszabb, leglassabb LB sora a miénk.
Gruden és PG érkezésével sem változott gyökeresen a stratégia, ugyanis tavaly is csak Whitehead volt komolyabb igazolás, DJ levezetni érkezett, Cabinda meg nem volt éppen korai draft pick. Idén kicsit tovább erősödött a veterán egység, miután Vontaze Burfict és Brandon Marshall is Oakland-be igazolt. Azért nem ettől a két veterántól lesz világverő az egység, de a korábbi évekhez képest kicsit erősebb lett a keret és a veteránok érkezésével van ideje PG-nek fejlesztenie a tavalyról visszatérő fiatalokat. Továbbra is lassúnak érzem ezt az LB sort, emiatt lesz továbbra is gondunk a védelem közepén, de előrelépés várható azért.

Kik lesznek a kezdők papíron?

A jelenlegi állás szerint a rutinosnak mondható Brandon Marshall-Vontaze Burfict-Tahir Whitehead hármas lesz a csapat kezdő LB sora, bár vannak kérdőjelek több helyen is.

Brandon Marshall jelenleg is sérült, nem igen dolgozott még a csapattal, persze veterán játékos és várhatóan elég lesz neki a TC is, de azért nem ideális, hogy nem tud együtt mozogni a társakkal a pályán. Fontos lenne, hogy ne csak a playbook-ot ismerje, de a teljesen új LB társait, illetve a DB-ket is. Amennyiben egészségileg rendben lesz, akkor az SLB poszt várományosa lehet nálunk. Burfict huzamosabb kiesése esetén az MLB posztra is bemozoghat, amennyiben így tudja a csapat a legjobb hármast pályára küldeni. Marshall cover téren hozhat előrelépést, ami miatt elsőre simán WLB posztra várhatnánk, de eddig minden arra utal, hogy PG megtartja Whitehead-et ott és BM az erős oldalon dolgozik majd.

Vontaze Burfict együtt dolgozik a csapattal, a teljes védelmet ismeri remekül, pont emiatt is lesz Ő az MLB, a karmester. Vele kapcsolatban a kérdés, hogy vajon hány meccsen tud pályára lépni? Kap eltiltást? Kap-e agyrázkódást vagy más sérülést összeszed? Neki egy újabb agyrázkódás karrier záró is lehet, így nála az elérhetőség lesz a kulcskérdés. Amennyiben jelentős mennyiségű meccset tudna vállalni az év kezdetétől az komoly segítség lenne az első hetekben, ugyanis lenne egy vokális, rendszert jól ismerő ember a védelem közepén. Burfict PG kezei alatt a liga jobb mindenes LB-i közé tartozott, meglátjuk, hogy mennyire tudja összekapni magát. 

Tahir Whitehead borzalmasan kezdte a tavalyi évet, de a szezon második felében lényegesen jobban dolgozott, ahogy belerázódott a rendszerbe. Tavaly Ő viselte a fülest annak ellenére, hogy nem MLB volt és Ő hívta a játékokat, idén ezzel várhatóan nem vagy csak kevesebbet (Burfict hiányzásakor esetleg) kell foglalkoznia és az is segíthet neki, hogy a mellette dolgozó LB-k is sokkal rutinosabbak lesznek, kevesebbet kell őket instruálni. Tahir inkább a futás ellen jeleskedik, de várhatóan ennek ellenére WLB poszton fog dolgozni, valamiért PG így osztotta be már tavaly is.

Ettől a kezdő hármastól elvárható, hogy mindig helyesen álljanak fel, hogy képesek legyenek reagálni egy play áthívásra, hogy segítsenek a DL és a sec tagjainak kommunikációban/val. Szerintem elvárható az is, hogy futás ellen megfelelő lyukakat tömjenek és megbízhatóan szereljenek. Sebesség terén továbbra is problémáink lesznek, továbbra se látom ki fog kiérni a gyors futókra a szélekre, hogy ki fogja a futókat passz utak esetén lekövetni illetve, hogy ki fog a TE-k ellen hatékonyan dolgozni…szerencsére a diviziónkban nincs gyors és elkapni is tudó RB vagy fasza TE...

Kiktől várható komolyabb rotációs támogatás?

Marquel Lee tavaly elég sokszor jutott szóhoz SLB poszton és szerintem idén Ő lehet Marshall elsőszámú cseréje amellett, hogy core ST ember lesz. Lee a mostani szezonnak könnyebben fog nekivágni amitől főleg cover terén vár fejlődést. Amennyiben sikerül a futás elleni hatékonyságát megtartani és tud gyorsabban játszani, ezáltal nagyobb területet fedezni, akkor év során akár kezdő posztra is odaérhet.

Jason Cabinda tavaly meglepetés ember volt, az a fajta akire az elmúlt években alapoztuk volna az idei MLB posztot. A playeket nem Ő hívta be, de futás és passz ellen is megálta a helyét UDFA rookie létére. Szerintem örömteli, hogy Burfict mögött/miatt lesz még lehetősége tanulni és nem kell rögtön kezdőként beállnia. Burfict kiesése esetén jó esély lehet az Ő beállásáraés mivel Burfict évek óta nem tolt 16 meccses szezon, előbb utóbb várható a pályára lépése.

Nicholas Morrow tavaly WLB és MLB posztokon is szóhoz jutott, ahogy tette ezt 2017-ben is. Nem igazán sikerült fejlődnie 2. évére, de talán most, hogy azonos rendszerbe térhet vissza összejön ez is. 

Kiknek kell nagyot nyújtania, ha roster helyet szeretne megcsípni?

Te’Von Coney némi meglepetésre UDFA lett csak és jelenleg esélyesebb a PS tagságra, mint az 53-as keretre. Legkomolyabb kérdés a sebessége kapcsán merült fel, azon pedig igen nehéz ilyen korban már fejleszteni, mondjuk az is igaz, hogy PG rendszere nem hagyatkozik az LB-k sebességére annyira, mint más sémák, így még az is lehet, hogy odajut a végén a keretre idén vagy jövőre, ha tud jobb, gyorsabb döntéseket hozni.

Koa Farmer szintén UDFA pick up, szintén leginkább a PS-ért pöröghet szerintem.

Kyle Wilber és James Cowser rendelkeznek még LB megjelöléssel a kereten, de Wilber DE-ként jutott inkább szóhoz tavaly, míg Cowser tavaly nem került 53-ra, miután az offseasonban próbálgatták DE és LB poszton is. Egyik srác helye sem túl biztos, az egyszer biztos.


Összességében összeállhat egy rutinos, megbízható kezdő sor és egy bíztató fiatal cseresor szeptemberre. Ez pedig PG rendszerében elég lehet arra, hogy ne kelljen aggódni a védelem közepe miatt, hogy ne legyen gátja az LB egység a védelem erősödésének.
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 193
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #481 Dátum: 2019 júl. 03. 11:53 »
CB:

A Raiders a liga egyik legerősebb CB hagyományokkal rendelkező gárdája, de Asomugha távozása óta nem volt éveken át komoly szinten játszó CB-je a csapatnak. Idén végre lesz újra shutdown CB a csapatnál? Aso idejében is láthattuk mennyire kevés önmagában egy (akár remek) CB, ha a társak bénák és mindent benyalnak. Sikerült megfelelő mennyiségű és minőségű játékost találni végre ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és hatékony CB egységünk legyen hosszú évek óta először?

Kik számíthatnak komoly szerepre?

Gareon Conley az a játékos a kereten, aki betöltheti azt az áhított shutdown CB szerepet ideális esetben. Megvan a mérete, a sebessége és a technikája ahhoz, hogy remek #1 corner legyen ebben a sémában. Tavaly a konzisztencia hiányzott az igazán jó évhez, ha idén képes rendszeresíteni a jó játékot, akkor komoly sarokköve lehet a jövő Raiders védelmének. Jelenleg úgy fest végre élvezi az edzők bizalmát és minden lehetőséget megkap arra, hogy bizonyítsa igazi #1 játékos.

Daryl Worley tavaly kapott egy nagy lehetőséget, amivel tudott élni és aminek köszönheti, hogy egy magas RFA tenderrel jelenleg is kereten van nálunk és minden esélye megvan a #2 szerep megnyerésére. Ezzel együtt személy szerint nem voltam elájulva a tavalyi játékától és alapvetően lassúnak érzem a rendszerünkhöz. Nem látom benne azt, hogy képes folyamatosan megfelelő szinten emberezni a szélen vagy belül a fürge slot emberek ellen dolgozni.
 
Lamarcus Joyner neve fura lehet itt többeknek, akik nem követik a csapatot közelről, de szerintem jelenleg nem érdemes máshova tenni. Az első hírek arról szóltak, hogy base S és nickel CB lesz, de jelenleg azt látjuk/olvassuk, hogy tulajdonképpen csak CB poszton dolgozik és Ő lesz a nickel CB-je a csapatnak. Nem tiszta, hogy base csomagokban S lesz-e és csak a korábbi évek rutinja miatt nem is igen edz ott vagy base csomagokban pályán se lesz esetleg. Szerződése alapján lehet egy nagyon jól megfizetett NCB is végső soron, erre majd szezon közben kapunk csak szerintem végleges választ. Magyarázat lehet az is, hogy az odő nagyrészében úgyis nickel felállásban lesz a csapat, kvázi az lesz a kezdő formációnk, így végülis Ő lesz az igazi kezdő nem pedig a SLB…

Nevin Lawson tud a szélen és belül is játszani, így hasznos tagja lehet az egységnek, mint mélység. Ideális esetben nem kell sokat néznünk majd az év során, mert leginkább abban jó, hogy megcsinálja a szerelést az emberén az elkapást követően. Worley helyét tudja esetleg egy nagy TC-vel megingatni szerintem, de a legvalószínűbb a #4 poszt.

Ki az akinek a roster helye erős, de idén valószínűleg limitált szerephez jut csak?

Nick Nelson tavalyi negyedik körös emberünk az, akinek a draft pozíciója miatt egész stabil lehet még a helye főleg, hogy a tavalyi igen gyenge rookie éve sérülésből visszatérve „történt.

Trayvon Mullen 2. körös rookie pick, így a helye betonbiztos, de nem soroltam előrébb, mivel PG histórikusan szereti ültetni a fiatal CB-ket draft pozíciótól függetlenül. Mindene megvan ahhoz, hogy jövőre viszont már akár Conley társaként dolgozzon majd, szerintem a terv nála az lehet, hogy idén tanuljon, kicsit a szezon vége felé kerüljön a pályára és jövőre vegye át Worley helyét a szélen.

Isaiah Johnson helyzete igen hasonló Mullenéhez, de Ő sokkal nyersebb prospect, így nála méginkább kell a padozás, tanulás, de nem hiszem, hogy egy 4. körös picknek ne lenne rosteren helye. ST szerepkörben biztosan mutatnia kell azért majd valamit.

Kik azok, akiknek nagyon nagyot kéne virítania a rosterre kerülésért?

Tulajdonképpen mindenki más 😊. DJ Killings, Isaiah Langley, Dylan Mabin, Keisean Nixon mind leginkább a PS helyre gyúrhatnak szerintem, de még oda se lesz könnyű bekerülni, ha a fenti nevek közül Nelson vagy Johnson pl lecsúszik PS-be.


Vannak kérdőjelek még a poszton és könnyen lehet még meglepetés cut is ebből a roster zárás körül (N.Nelson vagy N.Lawson helye is meginoghat), de alapvetően az utóbbi évek legmélyebb CB egysége van kereten és bíztató mennyiségű/minőségű fiatal srác is van, ami a következő évekre is bíztató lehet.
Most azt mondanám, hogy keretre kerül: Conley, Worley, Lawson, Nelson, Mullen és Johnson, mint CB és Joyner, mint papíron S. A Killings, Langley, Mabin, Nixon négyesből pedig ketten is PS tagok lehetnek könnyen akár.S:

Tradíció van gazdagon a safety poszton is a csapatnál, de CWood visszavonulása óta nem volt klasszis S rosteren sajnos és az Ő hazatérése előtt se volt éppen rózsás az utóbbi évtized. Potenciál van, de akadnak kérdőjelek is bőven az idei gárdánál.

Kik lesznek a kezdők?

Jelenleg úgy fest a dolog, hogy a Karl Joseph-Johnathan Abram páros lehet a kezdőnk. Ebbe ahogy fentebb említettem még beleszólhat majd LaMarcus Joyner végső szerepe, helye a kereten, de nagyon úgy fest, hogy az idő túlnyomó többségében Karl és Abram lesz a hátsó védőháló. Nemrég nyilatkozta le Abram, amit mi már tavaly is tudtunk, miszerint PG rendszerében nincs SS és FS poszt, sokkal inkább mindenes S-k vannak egymás mellett. Kvázi jobb és bal oldali S van.

Karl Joseph a szezon második felében egész jól dolgozott, így arról is felröppentek a hírek, hogy lehívjuk az 5. éves opcióját. Végül erre nem került sor, tehát Karl szerződés évbe lépett, de úgy tűnik a stáb megadja neki a lehetőséget, hogy kezdőként bizonyítson és dolgozzon egy korrekt 2. szerződésért. Karl sebessége megvan ahhoz, hogy ebben a rendszerben hatékony kezdő legyen, a legkomolyabb gond a TE-k őrzése lesz, amire szerintem van rotációs elképzelés a háttérben, de erről majd később.

Johnathan Abram úgy fest hamarabb szóhoz jut, mint gondoltam a Joyner igazolás kapcsán. Nagyon úgy tűnik megkapja a bizalmat és rögtön rookie évében elkezdheti bizonyítani, hogy nem egy rossz értelemben vett „csak SS”. Neki megvan a mérete ahhoz, hogy a TE-k ellen is fellépjen és a sebessége is megvan a poszthoz bőven.

LaMarcus Joyner neve felkerül ide, mert továbbra sem kizárható, hogy base csomagban kezdő lesz, illetve amíg a hivatalos roster megjelölésen S poszton van feltüntetve csak itt kell nekünk is „nyílvántartani”. Az biztos, hogy sokat lesz pályán és fontos része lesz a védelemnek.

Kinek lehet még komolyabb szerepe?

Erik Harris kapott egy két éves hosszabbítást és úgy festett komolyabb szerepe lesz, mint 2018-ban amikor is minden meccsen pályára lépett és négy meccsen még kezdő is volt. A Joyner igazolás, az Abram draft kicsit más képet fest, de végső soron még mindig aránylag komoly szerep juthat Harrisnek ST mellett is. Mérete és cover képessége alapján én azt gyanítom, hogy a TE-k elleni védekezésben fog lehetőséget kapni első sorban. Ezekben a szituációkban S poszton vagy akár LB helyett is pályára kerülhet szerintem, mint hybrid S/LB.
 
Kik küzdenek a rosterre kerülésért még?

Curtis Riley tavaly 16 meccsen volt kezdő, de a tény, hogy egy éves prove it szerződést kötött azért sokat mondó. Coverage terén mutatott tavaly értékelhetőt, de eddig mini campről csak olyan tweetet olvastam, hogy itt vagy ott volt lemaradva az elkapó mögött. Nincs könnyű dolga a rosterre jutást tekintve, mert 4 S simán van előtte, az segíthet ugye, hogy Joyner kvázi inkább CB, de simán lehet, hogy ez is kevés lesz.

Jordan Richards tavaly a Falcons színeiben mutatott többnyire életképes játékot, 12 meccsen kezdett is, de ettől függetlenül Ő is csak abban bízhat szerintem, hogy 5 S kerül a végső rosterre (vagy Joyner CB minősítést kap…) és sikerül Riley-t lenyomni a rangsorban.

Dallin Leavitt egyedül ST egységben mutatott remeklésben bízhat szerintem, de sokkal jobb esélye van a PS tagságra, mint a rosterre kerülésre.


Jelenleg nem látom, hogy 5 S keretre férne, így én a Joseph-Abram-Joyner-Harris négyest gondolom befutónak a végén.


Végső 53 roster és egyben DC tippem:
QB: Carr, Glennon
RB: Jacobs, Richard, Martin
FB: Smith
TE: Waller, Willson, Moreau, Carrier
WR: Brown, Williams, Grant, Renfrow, Nelson, Harris
OT: Miller, Brown, Parker
OG: Jackson, Incognito, Good
OC: Hudson, Devey
DT: Hurst, Hall, Vanderdoes
NT: Hankins, Ellis
DE: Ferrell, Mauro, Mayowa, Key, Crosby
OLB: Whitehead, Marshall, Lee, Morrow
MLB: Burfict, Cabinda
CB: Conley, Worley, Lawson, Mullen, Johnson
NCB: Joyner, Nelson
S: Joseph, Abram, Harris
K: Carlson
P: Townsend
LS: Sieg
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Empty taxi

 • *
 • Hozzászólások 648
 • Ne szólj szám, nem fáj fejem.
 • Kedvelések: 204
Empty taxi - Re:Oakland Raiders
« Válasz #482 Dátum: 2019 júl. 12. 22:35 »
NFL suspended Raiders OG Richie Incognito two games for violating the league's personal conduct policy.
This stems from an incident last summer when Incognito was arrested for disorderly conduct and making threats following a tirade at his father's funeral. The Raiders were well-aware of Incognito's mental-health struggles when they signed him and have vowed him to help him in that regard. The four-time Pro Bowler spent last year out of the league but earned high marks from ProFootballFocus while playing for Buffalo in 2017 (No. 12 grade out of 80 qualifiers at guard). Denzelle Good will keep the seat warm for Incognito at left guard in Weeks 1 and 2.

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 193
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #483 Dátum: 2019 júl. 15. 15:27 »
NFL suspended Raiders OG Richie Incognito two games for violating the league's personal conduct policy.
This stems from an incident last summer when Incognito was arrested for disorderly conduct and making threats following a tirade at his father's funeral. The Raiders were well-aware of Incognito's mental-health struggles when they signed him and have vowed him to help him in that regard. The four-time Pro Bowler spent last year out of the league but earned high marks from ProFootballFocus while playing for Buffalo in 2017 (No. 12 grade out of 80 qualifiers at guard). Denzelle Good will keep the seat warm for Incognito at left guard in Weeks 1 and 2.
Goodnak nagyot kellene virítania nagyon, hogy ne tudják, merjék majd lecserélni.
Érdekes kérdés lesz mennyit edz majd Ő az első vonallal ezek után. Baromira kéne a jó rajt, ahhoz meg kéne, hogy Ő is képben legyen és legyen összhang Millerrel és Hudsonnal...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető peterk2005

 • *
 • Hozzászólások 1 749
 • Köbüki
 • Kedvelések: 476
peterk2005 - Re:Oakland Raiders
« Válasz #484 Dátum: 2019 júl. 15. 23:47 »
NFL suspended Raiders OG Richie Incognito two games for violating the league's personal conduct policy.
This stems from an incident last summer when Incognito was arrested for disorderly conduct and making threats following a tirade at his father's funeral. The Raiders were well-aware of Incognito's mental-health struggles when they signed him and have vowed him to help him in that regard. The four-time Pro Bowler spent last year out of the league but earned high marks from ProFootballFocus while playing for Buffalo in 2017 (No. 12 grade out of 80 qualifiers at guard). Denzelle Good will keep the seat warm for Incognito at left guard in Weeks 1 and 2.
Goodnak nagyot kellene virítania nagyon, hogy ne tudják, merjék majd lecserélni.
Érdekes kérdés lesz mennyit edz majd Ő az első vonallal ezek után. Baromira kéne a jó rajt, ahhoz meg kéne, hogy Ő is képben legyen és legyen összhang Millerrel és Hudsonnal...

Good tavalyra már egész jó volt nálunk, csak képtelen volt egészséges maradni. Ha az maradt volna, lehet, hogy most ő lenne Glowinski helyén. Szóval szerintem van esélye (ha egészséges marad).
The only discipline that lasts, is self discipline

Nem elérhető Empty taxi

 • *
 • Hozzászólások 648
 • Ne szólj szám, nem fáj fejem.
 • Kedvelések: 204
Empty taxi - Re:Oakland Raiders
« Válasz #485 Dátum: 2019 júl. 16. 00:58 »
NFL suspended Raiders OG Richie Incognito two games for violating the league's personal conduct policy.
This stems from an incident last summer when Incognito was arrested for disorderly conduct and making threats following a tirade at his father's funeral. The Raiders were well-aware of Incognito's mental-health struggles when they signed him and have vowed him to help him in that regard. The four-time Pro Bowler spent last year out of the league but earned high marks from ProFootballFocus while playing for Buffalo in 2017 (No. 12 grade out of 80 qualifiers at guard). Denzelle Good will keep the seat warm for Incognito at left guard in Weeks 1 and 2.
Goodnak nagyot kellene virítania nagyon, hogy ne tudják, merjék majd lecserélni.
Érdekes kérdés lesz mennyit edz majd Ő az első vonallal ezek után. Baromira kéne a jó rajt, ahhoz meg kéne, hogy Ő is képben legyen és legyen összhang Millerrel és Hudsonnal...

Good tavalyra már egész jó volt nálunk, csak képtelen volt egészséges maradni. Ha az maradt volna, lehet, hogy most ő lenne Glowinski helyén. Szóval szerintem van esélye (ha egészséges marad).
Az alapkezdő 2 Pro Bowler lenne (Incognito, Jackson), nehéz ügy.

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 193
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #486 Dátum: 2019 júl. 16. 14:26 »
NFL suspended Raiders OG Richie Incognito two games for violating the league's personal conduct policy.
This stems from an incident last summer when Incognito was arrested for disorderly conduct and making threats following a tirade at his father's funeral. The Raiders were well-aware of Incognito's mental-health struggles when they signed him and have vowed him to help him in that regard. The four-time Pro Bowler spent last year out of the league but earned high marks from ProFootballFocus while playing for Buffalo in 2017 (No. 12 grade out of 80 qualifiers at guard). Denzelle Good will keep the seat warm for Incognito at left guard in Weeks 1 and 2.
Goodnak nagyot kellene virítania nagyon, hogy ne tudják, merjék majd lecserélni.
Érdekes kérdés lesz mennyit edz majd Ő az első vonallal ezek után. Baromira kéne a jó rajt, ahhoz meg kéne, hogy Ő is képben legyen és legyen összhang Millerrel és Hudsonnal...

Good tavalyra már egész jó volt nálunk, csak képtelen volt egészséges maradni. Ha az maradt volna, lehet, hogy most ő lenne Glowinski helyén. Szóval szerintem van esélye (ha egészséges marad).
Az alapkezdő 2 Pro Bowler lenne (Incognito, Jackson), nehéz ügy.
Jaja és ugye ahogy megérkezett Incognito rögtön Ő lett a kezdő az edzéseken nem Good...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 193
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #487 Dátum: 2019 júl. 17. 10:36 »
Közben a PFF a 27. helyre teszi a futás elleni védelmünket.

Burfict és Marshall futás elleni gyengélkedését emelik ki és ennek kapcsán azt mondják, hogy bár másképp fog kinézni a front 7 nem feltétlenül lesz jobb.

Egyfelől igazat kell adni nekik. A más nem biztos, hogy jobb lesz és valóban a két veterán LB tavalyi szezonja ilyen tekintetben nem ad sok okot az optimizmusra.

Kicsit azonban érdemes árnyalni a képet szerintem.
A run D egyik legfontosabb meghatározója a DL munkája. Ebben a tekintetben szerintem előrelépés várható. Hall és Hurst másodévesek lesznek, erősebbek lesznek és jobban értik, látják majd a játékot. Emellett a tavaly sérülés miatt keveset játszott Ellis is várhatóan többet lesz pályán és Ő azért run D specialista. Hankins is későn érkezett tavaly, idei évre átlagosan jobb rendszerismerete és team chemistry-je lesz már neki is.
DE poszton is javulás várható a futás ellen szerintem, mert Frostee helyét átveszi Mauro, viszont Ferrell lényegesen jobb run defender, mint Key. Én azt gondolom, hogy a DL erősebb lesz a futás ellen és a veterán LB-k kapcsán, főleg Burfict kapcsán elvárható, hogy a megfelelő lyukakat tömjék szépen a DL mögött. S posztról a Joseph-Abram páros kimondottan aktív run supportot tud adni, így összességében engem azért meglepne, ha a 2018-as záró 27. helyről nem tudna a csapat előrébb lépni.


Illetve egy rövid videot is belinkelek, amiben PFF-es srácok elemzik a csapatot.
Szerintük a storyline, ami valóban számít az Derek Carr játéka lesz és ebben teljesen egyetértek velük!


Ők is azt emelik ki, hogy a sérülés után (lábtörés) egy teljesen másik pályára került Carr karrierje és azóta úgy fest a nyomás kezelése nagyon nehezen megy neki, úgy fest fél. Tavaly szezon közben volt fejlődés ezen a téren, de kijelenthetjük, hogy baromi nagy a különbség Carr játékában attól függően, hogy jól védi-e a fal vagy sem. 2016-ban a 4. legjobb pass blocking OL volt előtte tavaly, meg az egyik legrosszabb. Cable maradt és az Ő pass block history-ját ismerve nem várható, hogy lényegesen jobb lesz az OL Carr előtt. Sajnos még az átlagos pass block is álomnak tűnik szerintem. Ennek megfelelően bazi nagy előrelépés kell Carr részéről. Ha sikerül megküzdenie a szellemekkel (gondolom igen intenzíven dolgoznak ezen sport pszichoval is), akkor lehet jó évünk. Ha képes lesz a fal mögött kicsit mozogni, időt nyerni és lesz elég töke megdobni AB és Williams felé necces szitukba is a passzokat, akkor szépen újra az önbizalma is visszatérhet és újra láthatjuk jó esetben a srácot, aki képes a 4. negyedben "varázsolni".
Ha marad a félelem és a biztonsági utak megjátszása, abból szerintem gebasz lesz. Elégedetlenkedés lesz AB oldaláról, érkezik a nyomás a szurkolók és a média oldaláról, amit Carr nem kezel túl jól...döcögős szezon során aztán könnyen széteshet a Gruden-Carr románc is és könnyen lehet, hogy 2020 majd QB draftról szól.

Ideális esetben Carr fejlődik, megtalálja a tökét és a varázspálcát, az OL javul, de nem eleget, hogy Cable megtartsa a munkáját :) 2020-ban meg új OL edzővel és további keret erősítéssel jöhet a break out év Vegasban Gruden és Carr vezetésével...na megint belecsúszott a kezem a bilibe...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 193
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #488 Dátum: 2019 júl. 19. 10:57 »
Tegnap hallgattam egy igen érdekes podcast beszélgetést a Raiders, Gruden és Carr kapcsán.

A beszélgetők egyetértettek abban, hogy Carr elit közeli számokat produkál, amikor a fal megvédi és tisztán dolgozhat, viszont kiemeltek 3 fontos problémát, amivel nem igazán tudtam vitatkozni.

1, Carr nem kezeli jól a nyomást hosszú évek óta. Egyetemen is akadt vele gondja és amióta az NFL-ben van minden évben küzd vele. Azokban az években, amikor a Tice féle fal védte ez kevéssé került elő, mert a liga egyik legjobb pass blokkoló fala mögött kevesebb nyomással kellett megküzdenie, de statokat nézve ezekben az években sem kezelte jól a nyomást. Ez azért komoly probléma, mert minden DC tudja ezt róla mostanra és mindenki megpróbálja majd nyomással kicsinálni, ha szoros a meccs. Ezt pedig aggodalom nélkül meg is tehetik, mert Carr amellett, hogy sok INT-t dob nyomás alatt, nem dob TD-ket, ergó nem bünteti meg a DC-t túlzott aggresszivitás esetén, mint mondjuk egy Rivers. Nyomás alatt a TD-INT mutatója ligaalja sajnos...

2, Carr nem jó play action passer. Azon elmélkedtek, hogy valószínűleg pont amiatt, ami miatt a nyomást se tudja jól kezelni vagy legalább büntetni. Snap után nem olvassa jól a játékot, persze itt a nem olvassa jól az elit NFL irányító szinthez képest értendő. Play action esetén ugye hátat kell fordítania a pályának és mire visszafordul újból kell olvasni és ebben nem erős. Histórikus statokkal mutatták be, hogy sose volt jó play action passer, még a jó éveiben sem.

3, Carr nem képes "out of structure" játszani. Ez alatt azt értik, hogy addig tud hatékony lenni, amíg a felrajzolt play működik, jön a read és lehet az előzetes tervek és a pre sanp read alapján dolgozni. Ha befullad a játék Ő nem tud igazán újítani, váltani és egy zsebből kimozgással vagy csak jó mozgással a zsebben új helyzetet teremteni, majd abban eredményesen dolgozni. Ezért is van, hogy hiába atletikus játékos nem igen használja a lábait és nem improvizál. Ezzel kapcsolatban nagyon érdekes megjegyzés volt, hogy Carr ilyen szempontból anti BigBen, aki mindig képes kicsit még nyújtani a játékon, kicsit még időt nyerni a WR-nek, hogy elszakadjon. Na ugye ezzel az emberrel lett szupersztár AB (nem azt mondom, hogy BB tette azzá, de segítették egymást) és most Brown egy olyan QB-val fog együtt játszani, aki ebben nem jó. Emiatt a beszélgetők szerint AB számai nem fognak jönni és AB frusztrál lesz szezon felére és kiborulhat a bili.
Gruden tavaly szerintük pont ezektől a játékoktól kapott agyvérzést, amikor Carr képtelen volt megnyújtani vagy kicsit átalakítani a játékot snap után. Akkor lehetett látni a szemforgatást, fejcsóválást vagy akár az ordibálást...


Érdekes volt még az is, amit az elemző srác Gruden-ről és a rendszeréről mondott. Azt mondta, hogy Gruden támadó rendszere histórikusan lassú, kevés playből áll. Ez nem változott tavaly a visszatérése után sem. Azt is elmondta, hogy a tavaly látottak alapján Gruden old school focit akar valóban játszani, mert erőlteti a futást, holott egyre több csapat passzol már elsőre is és másodikra is. Gruden rendszerének alapja az erős futójáték és a play action passzok. Na most tavaly ugye Lynch lesérült és Martin közel nem azonos veszélyforrás, valamint Carr nem jó play action passer és ezek együtt azt eredményezték, hogy éves szinten az egyik legkevesebb play action passzt használó gárda lettünk.

A beszélgetés végére kvázi oda lyukadtak ki, hogy remek OL play és erős futójáték kell, hogy Carr sikeres tudjon lenni...ezzel nekem a fő gondom az, hogy ez nem fr.QB szint...erre nem fizetsz 25M-t évente. Ha Carr tényleg nem tud fejlődni a nyomás kezelésében és a play action passzok terén akkor könnyen lehet, hogy utolsó szezonja elé néz.
Persze van esélye szerintem a fejlődésre, hiszen ahogy többször beszéltük végre ismét visszatér egy sémába és nem újat kell megtanulnia! Ha a rendszerismeret nyújtotta nyugalom elegendő, hogy a nyomás kezelése és a post snap readek értelmezésében szintet lépjen, akkor könnyen lehet ünnepelt emberke újra!
Érdekes ötlet volt az egyik elemzőtől, hogy a tradícionális play action helyett, lehet a pistol formációból kellene RPO elemeket bevenni a rendszerbe, hogy Carr-nak ne kelljen hátat fordítani a játéknak. Jacobs ebben sokkal hasznosabb társ lehet, mint Lynch volt/lett volna.


Abból egyébként, amiről ők beszéltek és ahogy a Gruden rendszert elemezgették némi magyarázatot kaphatunk amúgy Cable ittlétére is. Gruden először is megbízható és erős run blockot kér az OL-tól, hogy beinduljon a futójáték, amire aztán a play action passzokkal átszőtt gyors, pontos passzokkal operáló légitámadást ráhelyezi. Cable bár borzalmas OL edző pass protection terén, de azért igen jó run blocking falakat pakolt össze korábban már, lehet emiatt érkezett és van itt még mindig. Ha sikerül beindítani a futójátékot, akkor működhet a dolog, főleg ha Carr javul play action passzok terén, mert a gyors, pontos passzok mennek és az elkapó egységben elég biztos kezű emberek vannak végre. Csak kicsit olyan az egész, hogy van egy drága irányítónk, 2 drága elkapónk és a siker mégis az OL edzőn és egy rookie futón múlik majd...persze ez túlzás és van legalább drága OL emberünk is :D

A lényeg, hogy a rózsaszín szemüveg alatt kicsit beindult optimizmusomat kicsit lehűtötte ez a podcast...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 193
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #489 Dátum: 2019 aug. 23. 12:26 »
Middlekauff írt egy tőle (számomra) meglepően értelmes cikket, amiben a mi támadó egységünket és az elvárásokat elemezgeti.

Azt írja, hogy csupán 4 csapat van a ligában akik 2019-ben többet költenek a támadó egységükre, mint mi. A Redskins az első, de nekik rögtön ki is esik Alex Smith és egyre inkább úgy fest, hogy Trent Brown is, szóval ha aktív játékosokat nézünk és mivel Gabe sérülése nem season ending őt is benne hagyjuk valóban az egyik legdrágább O lesz a miénk idén.

Carr (25M), T.Brown (15,25M), A.Brown (15M), Williams (10,1M), Hudson (10M), Jackson (7M) ugye a nagyágyúk, akik posztjukon is komolynak számító pénzt keresnek és akik a mérleg nyelvét billentik, de azért ne felejtsük el, hogy Richard (3M), Miller (3M), Jacobs (2,1M) tender, illetve draft hely miatt keres majd elég jól.

Middlekauff szerint papíron van blue-chip talent több poszton és vannak impact kezdők tulajdonképpen minden pozícióban. Elsőre mondhatná az ember, hogy homer iromány, de azért pont Middlekauff eddig nem igen volt a Raiders kapcsán kedvesen irogató emberek között, így ha nem most próbál benyalni érdekes komment ez.
Tulajdonképpen könnyen igazolható, amit ír, hiszen AB és Hudson szerintem minden focihoz értő számára blue-chip, míg TB és TW (mint #2) impact kezdő papíron. DC kapcsán sok a kérdőjel, de talent kapcsán neki is meg lehet előlegezni az impact kezdő posztot és ugyan így lehet szerintem tenni Gabe esetében is. Jacobs rookie, szóval nem mennék ennyire messzire, de cserébe ott van Richard aki remek kiegészítő és összességében az RB egység (az idén erős furmát mutató Washingtonnal együtt) szerintem impact kaliber. A WR poszton érdemes lehet megemlíteni, hogy AB és TW mögött is jónak tűnik a felhozatal, így az elkapó egység tényleg igazi húzórésze lehet a csapatnak (persze kell, hogy AB sisakot húzzon tudom).
TE poszt amit Ő nem említ ebben a részben, ott ugye nincs jól fizetett ember és nincs olyan se akire egy impact kezdő bélyeget rá lehet húzni, még akkor sem, ha Darren Waller mindenki sleepere (már ha lehetsz sleeper úgy, hogy mindeki téged hypeol :)).

TE poszt ide vagy oda papíron tényleg rendben van a QB körül a supporting cast...Carr és Gruden felelőssége, hogy működjön is (meg persze a Kábeles emberé, de róla inkább ne beszéljünk...)

Middlekauff szerint:
Carr minden riport és szem teszt (kvázi 1 drive) alapján úgy fest igen komfortos a rendszerben második évében, de ettől függetlenül komoly nyomás van/lesz rajta. Meg kell győzze Grudent és Mayockot arról, hogy Ő a csapat QB-ja, vissza kell térjen a 2016-os szintre, különben bajba kerülhet, ugyanis a mostani szezont követően minimális (5M) DM-el el lehet küldeni majd.

A támadófalnak minden esélye megvan arra, hogy nagyon jó legyen. Brown és Hudson remek játékosok és Gabe aránylag korán visszatérhet. A nagy kérdés Miller és az, hogy mennyit tud második évére fejlődni, mekkora lesz a year 1 utáni ugrás. (Komoly segítség lehet neki az is, ha egészséges tud maradni. Incognitot nem hozta szóba, de Ő is adhat lökést a 3. héttől és D.Good úgy fest rendbe lehet első hétre, ami komoly segítség.)

RB egységet nagyon kedveli "papíron". Sokat vár Jacobstól, aki remekül mutatkozott be a Cardinals ellen. Richard remek modern day back up és az idén egészséges Washington is komoly tényező lehet, aki Tafur szerint D.Martin helyét is veszélyeztetheti.
Washington a Tafur cikkben elmondja amúgy, hogy végre egészséges, miután tavaly végig gondja volt a térdével. Olson szerint is gyorsabb, fürgébb és erősebb, mint tavaly és Gruden is dícsérte már...

WR poszton a mi 2018-as top 3 emberünk (gondolom Cooper, Nelson, Roberts) 130 elkapásig és 1513 yardig jutott 6TD-vel, míg a top 3 igazolásunk idénre (Brown, Williams, Grant) 180 elkapást és 2388 yardot hozott össze 21TD-vel. Hatalmas a talent upgrade a poszton. Megjegyzi, hogy Carr 2016-os évében domináns volt a WR triója (Cooper, Crabs, Roberts) 210 elkapással, 2553yarddal és 18TD-vel.
AB bizonyítványát nem kell magyarázni (a pályán), úgy fest jó a chemistry DC és TW között, illetve Grant upgrade Robertshez képest és ott van még Renfrow is. Én még hozzátenném JJ Nelson-t, aki meglepően jó TC-t tolt és ott van Doss is, aki szintén remekül fest eddig...

TE poszt ugye a nagy lyuk, mert Cook nagyon jó playa és nagyon produktív volt tavaly, Carr nagy bizalommal volt felé. Idén HK is Darren Wallerről szól, aki bár remek story (amúgy tényleg az és én nem tudtam milyen mélyen volt ez a srác a függőségével a gödörben...)  és megvan a mérete és az atletikussága, de azért 18 elkapásra nehéz alapozni. Azt is megjegyzi, hogy a másik két skill egység ability-je miatt nem is kell csoda Wallertől, ha egy 35 elkapást 3-4TD-vel tudna hozni, akkor már igazán "fun" támadó egységünk lehetne. Waller kapcsán érdemes megjegyezni, hogy TC-ben egyik DB-nk se tudta igazán tartani és a pre season meccseken is igen jól festett. Mellette Moreau tűnik locknak, illetve szerintem Carrier. Willson abban bízhat, hogy 4 TE kerül rosterre, míg Butler a PS-re gyúrhat szerintem.
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 193
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #490 Dátum: 2019 aug. 30. 12:17 »
Ami nekem a TC, preseason meccsek és a HK kapcsán új információ volt:

1, Úgy fest mégsem olyan diszfunkcionális a csapat vezetése, mint gondoltam vagy mint volt tavaly ilyenkor. Eddig úgy tűnik ez a Mayock GM húzás működhet, mert a GM és a HC között van megfelelő kommunikáció és közös munkavégzés folyik. A tavalyi kapkodás, csapkodás után egy elég összeszedett offseasonon van túl a csapat, amiben a legnagyobb vihar az AB féle média hisztéria volt és persze tavaly ilyenkor nem tudtunk még a Mack, Cooper cserékről vagy a veterán visszavonulásokról, de egyenlőre úgy fest, hogy a csapat megvette amit Gruden és Mayock árul. Ez mindenképpen pozitív szerintem.

2, Gruden bírja a csapat támogatását és jó a kapcsolata a játékosokkal. Sok betekintést nem engedett a csapat a HK-nak és a nézőknek (nagyon helyesen), de abból amit láttunk nekem az jött le, hogy Gruden a kihagyás és a nagyobb korkülönbség ellenenére továbbra is olyan edző aki képes ezeket a srácokat felpörgetni, aki képes vezetni egy csapat tesztoszterontól fűtött embert. Továbbra sem tudjuk mennyire up to date a rendszere és a playcalling, ezzel várni kell a rendes szezonig, de azért tavaly nekem voltak kérdéseim azzal kapcsolatban mennyire van meg neki az öltöző...

3, Derek Carr minden riport szerint remekül néz ki és az az egy drive igen pofás volt. Persze nála a komoly kérdés a live pressure kapcsán érkezik majd, de egyenlőre lehet kapaszkodni a "második éve a rendszerben jön a komoly előre lépés, mint 2016-ban" felvetésben. Ez adja az okot a bizalomra a szezon kapcsán. A csapat addig megy, amíg Derek Carr viszi őket. Vannak fegyverei, jól ismeri és átlátja a rendszert nincs semmilyen kibúvó oda kell pakolnia. Márpedig, ha Carr robbant, akkor szerintem a pozitív mérleg és akár WC hely is benne van a pakliban. Cserében, ha Carr a tavalyi szintet hozza, akkor viszont simán ott vagyunk megint a 4-8 W tartományban és a kell egy franchise QB kérdéskörnél. Vízválasztó szezon ez Carr számára.

4, Az OL annak ellenére jobban fest, hogy OG poszton komoly kérdőjelek vannak eltiltás és sérülés miatt. Meglátjuk mennyire a vanilla preseason védelmeknek köszönheti ezt Cable, de voltak igen értelmes driveok blokkolás szempontból rendszeresen. Én továbbra is tartok a fal és Cable munkájától, de bízni azért lehet T.Brown és Hudson liga szinten is erős produkciójára, Miller 2. éves ugrására és az OG poszt elfogadható játékára. Ha összeomlik a fal Carr körül, akkor nem hiszem, hogy sikerek várhatóak, de azt gondolom nem kell elit fal sem a sikerekhez.

5, Támadó oldalon maradva mind WR, mind RB, mind TE poszton vannak olyan játékosaink, akik komoly missmatch lehetőséget jelentenek. A TE egység rutintalansága ellenére is kijelenthető, hogy szerintem a legutóbbi Gruden idők óta nem volt ilyen jó minőség és mélység skill posztokon a csapatnál. Ami külön tetszik, hogy elkapó és futó posztokon is igen sokoldalú, jól "keverhető" játékosaink vannak és nagyon sokféleképpen tudunk majd azonos personel-ből dolgozni.

6, Védelemben preseasonhoz képest sok blitzet láttunk, amire PG olyasmit nyilatkozott, hogy gyakorolni akarták kicsit ezt is, hogy a kommunikáció itt is rendben legyen. Sok új kezdőnk lesz, nagyon fontos a megfelelő kommunikáció. Eddigi információk alapján végre vannak vezéregyéniségek a védelemben és van rendes kommunikáció is. Burfict, Joyner és Abram tűnnek fontos láncszemeknek egyenlőre. Burfict egészsége/tartóssága és Abram rookie mivolta (mekkora lesz neki a valódi live action) hordoz kockázatokat, de megvan az esély arra, hogy egy jól szervezett egységet küldjön PG pályára már az első hetekben is.

7, Sokkal gyorsabb a védelem, mint volt a megelőző években. A secondary végre NFL szinten van sebességben és ez kulcs fontosságú ahhoz, hogy egyáltalán eséllyel léphessünk pályára egy Chiefs vagy Chargers ellen.

8, Futás elleni védelem elég jónak tűnik egyenlőre, de a pass rush szerintem a mostani szezonban is problémás lesz. Nem látom a kereten a 10+ sackes embert, azt aki folyamatos nyomás alatt tudja majd tartani az irányítókat. Persze team effort ez, de kell veszélyes egyén is. Key eddig bíztató, de leginkább a tavalyi borzalomhoz képest. Ferrell megmutatta, hogy erős, eszes srác és nagyon jól indul a snapeknél, de azért egyenlőre nem mutatott olyat, ami miatt a kétkedők elhalkulhatnának. Mayowa semmit nem mutatott, Crosby eltörte a kezét és rookie, szóval azért a DE egységben nem látom komoly pass rush veszélyt. Nagyon sok (túl sok) kellene szerintem a Hankins-Hurst párostól és a mélységtől DT poszton, ha jó pass rusht akarunk.


A szezon előtt most azt gondolom, hogy:

1, Gruden és Carr számára tulajdonképpen papíron minden adott ahhoz, hogy a liga első felébe tartozó egységet működtessenek. Ha nem sikerül ezt összehozni akkor LV-ben megint reboot kell, új faledzővel és új QB-val.

2, Gyors a secondary, javul a run D, de komoly pass rush nélkül továbbra is égetni fognak minket a jó QB-k. Márpedig játszunk 2-szer Mahomes, 2-szer Rivers ellen és játszunk Rodgers, Watson, Stafford ellen is, valamint Darnold, Foles és Cousins se lebecsülendő. Mariota, Turbo, Dalton, Brissett vagy Flacco nem fog éjszakánként fenntartani, de NFL irányítók ők is és a hibákat tudják büntetni.

3, Minden meccsen fontos lesz, hogy az offense jól induljon és megbízható módon hozza a pontokat és használja az órát. A védelem nem fog meccseket nyerni, de remélhetőleg igazán elveszíteni sem.

4, Az egyik legsötétebb lova vagyunk az idei alapszakasznak. A pakliban a "maradunk a posványban"-tól a komolyan meglepjük az NFL-t is benne van. A kulcs Carr, Gruden és az OL.

5, A mi sorsolásunk a legrosszabb az egész NFL-ben és mivel tavaly igen gyengék voltunk nehéz lenne túl pozitívan tippelni a szezonra vonatkozóan, de azért megpróbálom én is.

Week 1 otthon a Denver ellen: W
Hozni kell, ha bármit szeretnénk idén. Új stáb van odaát, komoly kérdés az OL és a QB kapcsán, rendes hazai meccs, nincs mese.

Week 2 otthon a Chiefs ellen: L
A Chiefs nem gyengült tavalyhoz képest, sőt. Ebből lehet csak kiindulni és egyenlőre túlzó optimizmus lenne ide W-t tenni szerintem.

Week 3 idegenben a Vikings ellen: L
A Vikings is erős négy meccsel nyitja a szezont, mi vagyunk benne a könnyű meccs, szóval esetleg bealudhatnak, de Zimmer szerintem nem az a fajta edző aki ezt hagyja. Kemény az a védelem és a támadó egységük se leírható szerintem.

Week 4 idegenben a Colts ellen: W
A Colts rostere igen jó, de szerintem nem tudják Luck visszavonulását állva kihordani. Kvázi csere QB ellen fogunk játszani, ezt hozni kell.

Week 5 otthon, de mégse a Bears ellen: W
Ez az első szerintem meglepő tippem. Megmondom őszintén, hogy a Bears kapcsán idénre visszaesést várok. Nem hiszem, hogy a védelem annyira jó tud maradni, mint tavaly voltak. Nem hittem még el, hogy Turbo képes a hátára kapni a csapatot és nyerni. Tavaly az egyik legkönnyebb sorsolásuk volt, ami idén sokkal nehezebb lesz. Ezzel együtt Mack lebonthatja egyedül az OL-t, de Grudentől giga gameplant várok, vért fog itatni mindenkivel, mert az egója nem bírná el ha Mack egyedül hazavágná főműsoridőben.

Week 6 bye: azt mondom, hogy 3-2-es rajttal ülünk le szusszanni.

Week 7 idegenben a Packers ellen: L
Rodgers az azért még Rodgers.

Week 8 idegenben a Texans ellen: W
Egyszerűen nem tűnik félelmetesnek a Texans még Watsonnal sem. Az OL, a futó kérdés...másik oldalon Clowney helyzete, Watt tartóssága...és a teljes BOB HC-GM káosz...

Week 9 otthon a Lions ellen: W
Hozni kell! A második heti Chiefs zakó óta nem játszott hazai közönség előtt a csapat, ez akkora lökést ad, ami elég lehet a Lions ellen.

Week 10 otthon a Chargers ellen: L
Rövid héten, erős meccs után fogadjuk Riverst aki addigra kiegészül Gordonnal és hengerel.

Week 11 otthon a Bengals ellen: W
Új stáb, necces OL és sok belső infó a csapatról még mindig PG kapcsán, ráadásul több idő lesz készülni a Chargers meccs után.

Week 12 idegenben a Jets ellen: W
A Jets szerintem lehet meglepi csapat idén. Megelőlegezem Gase-nek, hogy dob egyet Darnold-on és erős O-t rak össze, Williams pedig általában harapós védelmeket épít, de mi 6-4-el állunk, felcsillan a PO esély és eddigre az OL teljes erővel fut, mert Gabe visszatért és belerázódott.

Week 13 idegenben a Chiefs ellen: L
Lásd week 2.

Week 14 otthon a Titans ellen: W
Ismét itthon, ismét egy kemény összecsapás. Carr szerintem jobb irányító, mint Mariota és ez eddigre mindenki számára egyértelmű lesz, ez pedig billenti a mérleg nyelvét.

Week 15 otthon a Jaguars ellen: L
A Jaguars védelme megint menni fog most, hogy lesz támadó egység is. Foles komoly előre léps Bortles-hez képest és Fournette is dobbantani fog idén az "új" offenseben, miután rendezte a sorait az offseasonban.

Week 16 idegenben a Chargers ellen: L
Eddigre a Chiefs szerintem viszi a csoportot és a Chargers fut a WC helyért. 1-2 győzelemmel előttünk vannak, de baromi komolyan fogják venni a meccset, mert más csapatokkal is futják a versenyt ugye. Eddigre Derwin James visszatérhet esetleg, ami komoly lökést adhat a D-nek.

Week 17 idegenben a Broncos ellen: W
Eddigre Flacco a padon ül és megnézik mit tud Lock. Gruden hajtja a fiúkat a pozitív mérleg felé és a jó szezon zárás felé, így elhozzák a W-t.


A szezont a csapat 9-7-el zárja az AFC West harmadik helyén.

A szezon során kiderül, hogy Carr valóban fr.Qb és lehet rá építeni. Az OL erőn felül teljesít, de végre Gruden meglépi az OL edző cserét, ami megalapozza a további fejlődést LV-ben.
A védelemben a fiatalok szépen fejlődnek, jól beilleszkednek és kirajzolódik a további fejlesztési irány is.
Indulhat a 2020-as offseason 😊
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 193
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #491 Dátum: 2019 nov. 21. 13:40 »
Eddig igen jól fest a draft class az biztos. Egyre több helyen lehet is olvasgatni a Mayock for executive of the year commenteket, cikkeket...

Ferrell egyenlőre keveset mutat. Az Ő játéka technikán és erőn inkább alapul, mint sebességen és atletikusságon...így viszont duplán betett neki a betegség és a súly, erő veszteség, illetve az Ő esetében nagyobb gondot jelent az NFL OL emberek erejéhez hozzászokni, mint egy speed rushernek az NFL OL emberek sebességéhez hozzászokni...szerintem. Neki nagyon sokat fog jelenteni az offseason, fell kell pakoljon magára még izmot és akkor jövőre majd megmutathatja mi a helyzet. Miller is milyen szarul festett tavaly ilyenkor, most meg többnyire korrekt kezdő LT. Ferrell ideális esetben lehet egy erős all around DE opció, aki Nascar csomagban mehet belülre is ala Justin Tuck...

Jacobs remek játékos már most is, ha még kicsit tud fejlődni parádé...itt a kérdés az, hogy mennyit bír majd évek tekintetében. Fontos lenne szerintem egy korrekt váltó társat találni neki, mert az most jól látszik, hogy Richard és Washington nem igen alkalmas arra, hogy futás terén mentesítsék.

Abram jövőre lesz valóban újonc és így kicsit olyan lesz, mintha megint 3 db első körünk lenne 😊 Amit nála láthattunk eddig, hogy fejben rendben van a srác, vezér lesz a csapatban, most is lehet látni többször az oldal vonalon a többiekkel. Sebessége és mérete megvan az NFL-hez és úgy fest az agya is. Aztán, hogy mennyire tud meghatározó S lenni coverben, az még kérdés.

Mullen elég bíztatóan mozog, remek séma fit és fejben Ő is igen rendben van. Szerintem már most jobban dolgozik, mint Conley és nálam már Worley előtt simán Ő a legjobb CB-nk. Én jövőre mint kezdő szélső CB simán kalkulálok vele.

Crosby igen kellemes meglepetés. Mérete és sebessége megvan az NFL kezdő szinthez, motorja elit. Ha tud még erősödni és leginkább technikában fejlődni simán lehet kezdő is. Hasznos rotációs játékos már most is.

Johnson remélem egyre több lehetőséget kap, Bengals ellen egyszer vettem észre és akkor szép playt csinált. Mérete, sebessége megvan és miután Mullen jónak tűnik lehet bízni abban, hogy aki Johnson-t húzta az tudta mit kell nézni ehhez a védelemhez 😊

Moreau remek pick volt. Róla ugye azt mondták, hogy jó blokkoló, de vszeg elkapóként kevés lesz, ehhez képest eddig több remek elkapást és több TD is bemutatott már. Úgy fest találtunk egy megbízható all around TE-t is Waller mögé.

Renfrow is remek story, simán hozza az utóbbi hetekben amit egyetemen is hozott...3rd and Renfrow lesz lassan nálunk is a 3rd down...annyira, hogy a legutóbbi Carr INT abból (is) fakadt, hogy 3rd down-nál Carr kinézte és megdobta HR-t, amit a S is olvasott...megvan a slot elkapónk azt gondolom.

Jövőre valóban 2 első kör, 3 harmadik kör, 1 negyedik kör és 1 hetedik kör van jelenleg, de még az ötödik körünk is lehet megmarad a Mack trade kapcsán, ugyanis nem ismert a kondíció...
TOP 100-ban ez 5 húzást jelentene meg ugye Abram-ot extrában 😊

Meglátjuk majd, hogy esetleg elkezdenek Mayock-ék cserélgetni, de mivel a Bears első köre egész magasnak tűnik egyenlőre lehet maradunk szépen és megint hagyjuk, hogy a draft jöjjön hozzánk.
Év végéig egy-két poszton még ki kellene derülnie pár dolognak, mint pl. mennyire bízunk a Ferrell-Crosby párosban, mennyire bízunk Johnsonban CB poszton, látunk-e slot CB-t kereten, de van azért pár need, amit igen könnyű megfogni már most is.


Jelenleg szerintem posztonként így festünk:
QB poszt rendben van. Carr a kezdő, mögötte pedig lesz Kizer szerződés alatt, Peterman RFA tender lehetőséggel és Glennon, mint UFA. Nem hiszem, hogy gond lesz a QB room kialakításával.

RB poszton megvan a feature back, aki mögé kell majd szerintem hozni egy csere játékost, aki simán lehet Crowell vagy akár egy későbbi körös/UDFA rookie és szerintem egy elkapásban jeleskedő 3rd down RB is kerül majd keretre. Richard lehet könnyen ez a játékos, bár nála elképzelhető, hogy máshonnan kap jobb ajánlatot majd szerintem.

FB poszt megvan.

TE poszt megvan, nem is akárhogy!

WR poszton egy darab playmaker kell és megvagyunk. Williams mellé kell egy szélső impact elkapó és Renfrow-val kiegészülve lenne egy igen potens triónk. Zay Jones szerintem marad, mint #4 és Davis jó eséllyel kap egy hosszabbítást szerintem, ha már picket áldoztunk érte. Ezzel lenne depth és returner is rögtön. Doss teperhet majd a 6. helyért egy csomó új arccal egyetemben...

OL kapcsán szintén megvagyunk szerintem, ami a kezdőket illeti. Miller, Hudson, Jackson és Brown szerződés alatt lesznek, egyedül Incognito az akit vissza kell igazolni, nem hiszem, hogy gond lesz ezzel. Good-hoz is hozzávágnék amúgy egy szép depth szerződést, mert OL depth mindig kell. Sharpe és James szerződés alatt lesznek és Parker is vonszolható, mint holt teher 😊

DL kapcsán jönnek a komoly kérdések számomra.
DT poszton Hankins személyében megvan a NT kezdő és azt gondolom Hall személyében megvan a váltó társa is. Az UT poszt viszont problémás, mert Hurst-ben nem látom az impact kezdő játékost sajnos. Az, hogy Dion Jordan az utcáról nickel DT posztra be tud szállni sokat elmond az interior pass rush helyzetünkről.
DT lenne az a poszt, amiért szívesen bankot robbantanék az FA szakaszban, persze csak ha van megfelelő célpont. Egy brutál 3tech DT komolyan emelné a teljes védelem szintjét, főleg PG sémájában. Egyszerre lenne könnyebb a DE-k dolga is, amivel a teljes pass rush tudna szintet lépni, ami persze erősen támogatná a covert hátul. A gond, hogy nem igen lesz tuti célpont szerintem.
Chris Jones lenne az akire nyomnék egy all in-t, de nem hiszem, hogy a Chiefs megteszi nekünk azt a szívességet, mint anno Hudson esetében...
Ha Ő kiesik, akkor maradnak érdekes, de kérdőjelekkel rendelkező emberek, mint pl. Javon Hargrave, Jarran Reed, Maliek Collins, Arik Armstead...itt már kell az edzői stáb, meg Mayock&Co, hogy megállapítsák tudna-e valamelyik srác a mi sémánkban komoly upgrade lenni Mo-hoz képest...
Drafton is lesznek ígéretes prospectek, onnan is lehetne erősíteni.

DE poszttal kapcsolatban év végére azt kell kitalálnia a stábnak, hogy Ferrell és Crosby mellé, elé vagy csak mögé kell ember. Ha eléggé bíznak bennük és a fejlődésükbe elég lehet ha visszahozzuk Mayowa-t, Mauro-t meg mondjuk Dion Jordan-t és hoznak még valakit draft végén Key mellé. Lenne bőven mennyiség, verseny és a végén megfelelő depth a Ferrell-Crosby duó mögött...de persze azért lenne izgalom is, mert évek óta nem bírjuk rendezni a pass rusht és megint az lenne, hogy potenciálra támaszkodunk biztos megoldás helyett...

LB posztot szerintem komolyan újra kellene húzni.
Whitehead nem hiszem, hogy ér 7M-t és rajta tudnánk 6M-t spórolni egy elküldéssel, persze jól meg kell nézni kit tudunk hozni a helyére.
Lee depth player.
Morrow, Compton és Wilber max depth-nek és ST szerep miatt maradhatnának szerintem. Morrow talán kapna egy RFA tendert tőlem, de mindent megtennék, hogy csak depth legyen.
P.Brown nem hiszem, hogy érdemben hozzá tud tenni bármit is a csapat játékához, nem hinném, hogy visszatérne
Szívem szerint Megtartanám Lee-t ST szerepre, de elküldeném Whitehead-et és senkit nem igazolnék vissza...Morrow-nak ajánlanék egy vet min 1 éves deal-t, miután nem tettem rá RFA tendert.
Ezt követően pedig az offseason fókuszába helyezném az LB posztot!
Joe Schobert lenne a célpontom MLB posztra, ha piacra kerül esetleg.
Shaq Thompson lenne a másik célpontom WLB posztra, ha kikerülne a piacra.
Cory Littleton is megérhet egy erős gondolkodást, mint cover WLB.
Mychal Kendrick lehetne SLB opció esetleg.
Mivel azonban sok itt a ha, meg nem erős az LB pool a piacon valószínűleg:
Tartanám Whitehead-et és Morrow-t egy low RFA tenderrel visszahoznám Lee mellé. Compton és P.Brown közül a jobbat visszahoznám még és ezt követően próbálnék a piacon rámenni valakire a fentiek közül vagy az elérhető legjobbak közül.
Drafton is LB lenne az egyik fókusz területem. Egyenlőre Isaiah Simmons (Clemson) és Kenneth Murray (Oklahoma) tűnik a két legjobb off ball LB-nek, így közülük kéne egyet megkaparintani az első körben.

CB poszton lesz pár érdekes döntés, de legalább Mullen személyében úgy fest van fix pont is.
Worley szerintem kap majd hosszabb távú szerződést és lehet Lawson is visszatér, főleg ha Joyner munkáját megköszönjük. FA piacról Darqueze Dennard lehet komolyabb célpontunk szerintem, PG alatt ha jól rémlik kívül és belül is hozott jó játékot. Egy ilyen igazolás esetén Joyner pláne mehetne amerre lát.
Mullen-Worley-Dennard-Johnson-Lawson-vmi fiatal már igen pofás CB corp lenne papíron.

S poszton kérdés ugye mennyire is lesz jó Abram, de 2020-ra neki lock az egyik kezdő poszt. Másik posztra jelölt lehet a sérülésből visszatérő K.Joseph vagy egy UFA is, illetve esetleg Harris is. Ha Joseph vagy másik veterán érkezik, akkor Harris miatt depth teljesen jó lehet 1-2 fiatal versenyeztetésével.

ST egység adott.

Fontossági sorrendben nálam a needek jelenleg: LB, DL, CB, WR, S

Mivel a WR nem ordas need és az off ball LB nem prémium pozíció, valamint van több DL prospect aki jó lehet hozzánk, érdemes lenne elgondolkozni szerintem egy hátra cserén valamelyik első pickkel. De egynelőre inkább élvezzük a PO talk-ot és a drafttal ne foglalkozzunk 😀
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!