Oakland Raiders

 • 491 válasz
 • 37775 megtekintés

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 195
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #30 Dátum: 2018 jún. 15. 12:32 »
Michael Gehlken@GehlkenNFL
Raiders fear possible league discipline for WR Martavis Bryant, sources said. Team officials await final word.

Az frankó volna a 3. körös csere után...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Blaise

 • *
 • Hozzászólások 61
 • White Knight
 • Kedvelések: 17
Blaise - Re:Oakland Raiders
« Válasz #31 Dátum: 2018 jún. 15. 13:20 »
Michael Gehlken@GehlkenNFL
Raiders fear possible league discipline for WR Martavis Bryant, sources said. Team officials await final word.

Az frankó volna a 3. körös csere után...
Eddig is fejvakarós volt a csere, de ha tényleg elmeszelik...

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 195
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #32 Dátum: 2018 jún. 18. 15:16 »
Posztonkénti csapat értékelés 2018 offseason

Bár a TC még nem kezdődött el, de azért túl vagyunk már elég sok történésen a mostani offseason-ban és a roster várhatóan sokat már nem változik az első keretszűkítésekig. Emiatt azt gondolom érdemes lenne posztonként megvizsgálni miből is főz Gruden és stábja.


QB poszt:
A legfontosabb poszt az NFL-ben, így teljesen logikus innen kiindulnunk. Jelenleg 3 db irányító van a csapat keretében, miután Christian Hackenberg igen rövid idő után el lett küldve a csapattól. Derek Carr, Connor Cook és EJ Manuel a triónk csakúgy, mint tavaly és igazi csata csak a back up posztért folyik, Carr kezdő helye beton biztos.

Derek Carr:
Carr 2014 óta a csapat kezdő irányítója és a bíztató rookie, majd a javuló 2. évét követően 2016 végére a liga legjobb fiatal irányítói közé került be a legtöbb szakértő füzetében. A 2016-os playoff szereplés sajnos nem jött össze sérülés miatt Carr-nak, nélküle szétesett a remek évet futó csapat és a PO egyetlen körig és egy csúnya vereségig tartott csak.

A 2017-es évnek nagy elvárással kezdett neki a gárda, de igen hamar egyértelművé vált, hogy komoly gondok vannak a csapat körül. Edzői, öltözői problémákról egyaránt lehetett olvasni, már a szezon közben is. Carr szenvedett egy elég szerencsétlen hát sérülést, amiből érzésem szerint Jack Del Rio a szezon teljes elúszásától tartva, idő előtt visszaküldte a pályára. Carr sérülése, illetve Todd Downing (első éves OC) szenvedése összességében egy igen gyenge évet eredményezett, mind Carr, mind a csapat számára. Downing playbook-ja helyenként faék egyszerűségű és roppant kiszámítható volt, amit tovább tetőzött a rengeteg elejtett labda az elkapók részéről. A szezon végére teljesen egyértelmű volt, hogy a rendszer nem működik, szétesett a csapat és Carr is fejben.

Jon Gruden érkezett ugyebár főedzőnek és teljesen egyértelműen az lesz a döntő kérdése a sikerének, hogy Carr köré milyen támadógépezetet tud felépíteni, illetve mennyire tudja Carr karrierjét visszaállítani a 2017-es szezont megelőző pályára és azon tovább segíteni a TOP10-es státusz felé.

Gruden visszahozta Carr mellé Greg Olson-t, aki rookie évében foglalkozott már vele és remek viszonyt ápolt anno a QB-val, illetve jól is tudtak közösen dolgozni. Kapott úgy elkapókat is, akikre majd a WR szekciónál térnék ki. A lényeg, hogy úgy fest minden adott ahhoz, hogy Carr újra sikeres legyen.

Mi az amire Gruden és Olson alapozhat? Mik Carr erősségei?

Remek kar ereje van, minden dobást könnyedén képes megcsinálni és igen pontosan dolgozik. A pontosságát úgy sikerült 62 % fölé tornáznia, hogy amióta megérkezett a ligába, neki van a legtöbb elejtett labdája, mint ahogy azt az alábbi kép mutatja is:


Nagyon gyorsan engedi el a labdát és jól kezeli a blitz-eket. Ha a fala megvédi nagyon ügyesen vigyáz a labdára, amit jól mutat az alábbi PFF kép is:


2017-es évben komolyat lépett vissza az úgynevezett „big-time throws” kategóriában, de 2016-ban a sok 4. negyedes győzelem alkalmával szép számmal láthattunk Tőle ilyeneket, tehát benne van a kezében ez is.

Mi az amiben fejlődnie kell?

Carr kapcsán még a draft előtt merült fel először a megjegyzés, miszerint nem tudja kezelni a nyomást, ahogy a bátyja se tudta…ez a mondat igaz is meg nem is szerintem. Davidhez képest kimondottan jól kezeli a nyomást Derek sokszor, de az jól látszott a 2017-es szezonján is, hogy a blitz nélküli nyomással, ami középről érkezik meggyűlik a baja. Ez mondjuk nem csoda, a legtöbb irányító ellen komolyat javul a védelem esélye, ha középről csak falemberekkel tudják zavarni. A blitzet jól kezeli, olvassa Derek, de a „sima” nyomás kezelésében még fejlődnie kell. Tavaly azt is éreztem rajta kicsit, hogy amikor a csapat megindult lefele, akkor igyekezett egyre többet csinálni egyedül, egyre inkább kockáztatott, ami nyomás ellen is visszaköszönt néha. Ahelyett, hogy eldobta volna a labdát szépen a túlzott nyomás miatt, megpróbálta csak azért is megdobni, hogy hátha történik vmi jó, vmi „momentum shifter”.
Gruden rendszere, illetve az ha szépen tudnak konstans haladni a pályán fel/le, szerintem le vesz majd egy adag terhet Carr válláról és tud majd fejlődni a sima pass rush ellen is.

Még egy terület van, amiben szeretnék előrelépést látni Tőle. Ez pedig nem más, mint a deep ball. Aránylag kevés mély bombát hívtak neki korábban az OC-k, pedig megvan hozzá bőven a karja. Sokszor a mély labdákat pontatlanul dobta és az már fotel GM-ek számára nem egyértelmű, hogy azért nem hívtak több mélyet, mert túl rizikósnak ítélték vagy azért volt kissé pontatlanabb, mert nem volt megfelelő gyakorlása, lehetősége ezeket megdobni. Azt is el kell mondani, hogy kimondott deep threat nem volt eddig a csapatban. Johnny Holton volt ehhez legközelebb, neki volt is 1-2 szép mély elkapása, de Ő is inkább inkonzisztens elkapó és nem lehetett építeni rá. Martavius Bryant jelenléte hozhat változást a deep passzok terén, mert a srácot erre építették kvázi, másrészt Cooper és Nelson miatt nehéz lesz duplázni Bryanttet rendszeresen.

Miben várok komoly változást?

A legfontosabb dolog, ami nagyon hiányzott tavaly az a play action volt. Ebben Gruden egész biztosan komoly változást hoz, hiszen a WC rendszer általában épít a play action passzra és Gruden korábbi támadó gépezetei is szerették. Derek Carr szerintem kimondottan jó play action QB, így komoly lehetőséget látok ebben rövid és hosszú távon egyaránt. Derrick Johnson még csak nemrég érkezett, de már Ő is lenyilatkozta, hogy komoly hasonlóságot lát Gruden és Reid offenzív rendszerében, ami szintén sok play actionnal operál.

Gruden a hírek szerint komoly felelősséget szán Carr-nak a vonalnál snap előtt. A beat writerek szerint szinte minden play előtt van valamilyen motion vagy shift a felállásban, úgy fest ez is komoly eleme lesz Gruden rendszerének. Ebben lesz olyan elem, ami nem Carr-hoz kötődik, mert kvázi automatikusan lesz a playbe kódolva, de várhatóan Carr kap bőven lehetőséget majd a védelem felállásának megfelelően áthívni a játékot.


Connor Cook:
Eddig Cook semmit nem tett le NFL szinten az asztalra, de úgy fest idén Grudentől lehetőséget kap a back up pozícióért komolyan versenybe szállni. Tavaly amikor Downing kérésére érkezett EJ Manuel Carr mögé elég egyértelmű volt Connor sorsa, de idén úgy fest nem előre lefutott a dolog, sőt mivel Gruden anno a QB camp műsorába kimondottan kedvelte Cook-ot
van aki szerint övé a belső pálya Carr mögé.

Cook méretileg, karerő szempontjából teljesen megfelel NFL szinten és a szükséges atletikussága is megvan. A draft előtt nála a vezetői kvalitások kapcsán merült fel a legtöbb kérdés, de ettől függetlenül eddig egy pre-season vagy regular season meccsen se láttuk tőle a stabil back up szintet se olvasás, se döntés terén.

Érdekes kérdés lesz, hogy az új séma mennyire fekszik majd neki. Az sanszos, hogy ha Gruden és Olson se tud belőle egy meggyőző back up teljesítményt kipréselni, akkor kevés sikerre számíthat a jövőben. Jelenleg a riportok alapján Ő dolgozik legtöbbet a 2. csapattal és vannak szép megmozdulásai, de ezekre jutnak gyenge megoldások és INT-k is, már most is cserék ellen.


EJ Manuel:
Manuel tavaly Carr sérülésekor egész vállalható játékot produkált egy igen gyenge offensive sémában, gyenge  játékhívás mellett. Ennek megfelelően a többség örült, amikor visszatért az offseasonban, de azért a tény, hogy nem hamar igazolta vissza a csapat és másik klubbal egyáltalán nem lehetett közben még csak egy hírben sem olvasni a nevét elárulja mit gondol róla az NFL. Legjobb esetben is csak gyenge back up.

Cook személyében akad versenytársa a back up posztért és eddig úgy fest idén jobban kell dolgoznia azért, hogy ismét maga mögé utasítsa Őt, de ha idén is jobban mozog TC-ben és a pre-season meccseken nem hiszem, hogy ne lehetne övé a poszt. Eddig Gruden nem úgy fest, mint aki kiskedvenceket bebetonozna, sokkal inkább a versenyre buzdított eddig.


Összességében elmondható, hogy Carr személyében van egy fiatal és ígéretes irányítója a csapatnak. Ez a Gruden-Carr „házasság” kulcsfontosságú lesz a következő éveink sikerét tekintve. Azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy Gruden most és hozzánk tért vissza. Szerintem látja Carr-ban azt az irányítót, akire hosszú távon építhet, akivel sikereket érhet el. Úgy fest Gruden érti és látja, hogy fontos feladata Carr elé megfelelő minőségű falat tenni a siker érdekében. Ha minden téren kijön a lépés szerintem Carr kezén a liga egyik legjobb légi támadása mehet majd keresztül a következő szezon(ok)ban.

Carr mögött lesz egy jó kis verseny a # 2 posztért, de akárhogy is végződik a verseny bíznunk kell majd abban, hogy nem jut szóhoz a csere QB 2018-2019 során.

folytatás következik...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 195
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #33 Dátum: 2018 jún. 21. 10:42 »
Posztonkénti csapat értékelés 2018 offseason

Az irányítónak sok "barátja" van, a jó OL-től, az erős futójátékon át egészen a biztos kezű TE-ig. A továbbiakban ezeket igyekszem végignézni és a támadóoldal teljes kitárgyalása után kanyarodok majd a védőjátékosokra. A barátok közül nézzük először azokat, akik az erős futójáték létrejöttében tudnak sokat segíteni Grudennek és Carrnak a 2018/19-es szezon során, a futókat.

RB poszt:
Bár véleményem szerint a legfontosabb eleme egy sikeres futójátéknak az OL és a jó séma, illetve a playcall, de kétségtelen, hogy megfelelő RB-re és sémától függően FB-re is szükség van. A mai NFL-ben igen ritka az olyan RB, aki egymaga képes vinni a hátán a csapatot, egyre inkább támogató szerep hárul rájuk. Ettől még roppant fontosak, hiszen például egy erős play action passz játékhoz kell a potens futójáték, de azt gondolom a sémába kell megtalálni a megfelelő futót, nem pedig a futó köré kell sémát építeni. A futók "élettartama" a legrövidebb, emiatt nem érdemes komoly pénz költeni rájuk, illetve hosszútávon rájuk alapozni szerintem. Kevés olyan futó van aki a rookie szerződése után valóban megéri a komoly 2. szerződést és remekül látszik Hunt, Kamara vagy Fournette példájából, hogy rookie/fiatal RB-el is komoly sikert lehet elérni.

A mi esetünkben érdekes kérdés lesz, hogy milyen blokkolási séma, milyen futójáték koncepcióval dolgozik a csapat, ugyanis azt gondolom, hogy a jelenleg kereten lévő futók nem igazán passzolnak ugyan abba a sémába, hacsak nem egy olyan hybrid/mix koncepcióval dolgozunk, ahol kvázi mindenkinek megvannak a saját játékai képességéhez mérten és amire egyébként utaltak az edzők 1-1 nyilatkozattal.

Marshawn Lynch és Doug Martin szerintem inkább ZBS, míg Jalen Richard és DeAndre Washington inkább PBS rendszerbe való. Érdekes lesz látni ki kerül rosterre, illetve, hogy mennyire lesz Tom Cable OL edző sémája tényleg egy jól felépített mix a ZBS és PBS között.

Tavaly az egész támadó egység lépett egy igen nagyot hátrafele a 2016-os szezonhoz képest és ebből a futójáték is kivette a részét. Latavius Murray helyére érkezett Marshawn Lynch feature back-nek a két fiatal törpe Jalen Richard és DeAndre Washington elé. Todd Downing a futási sémában is változtatott a 2016-os szezonhoz képest és lényegesen több outside zone futást igyekezett implementálni a playbookba, mint tette azt korábban Musgrave. Mike Tice OL edzőnek nem sikerült a falat megfelelően felkészítenie erre a váltásra és hiába érkezett Lynch, aki elvileg remekül passzol az outside zone elképzelésbe, igen nehézkesen indult a szezon. Ebben a fal munkája mellett vélhetően annak is volt szerepe, hogy Lynch kissé formán kívül érkezett a TC-be és ott is inkább a saját videós stábjával volt elfoglalva. A szezon második felében jobban teljesített, vélhetően ennek is szerepe van abban, hogy Gruden is bizalmat szavazott neki. Egyenlőre rosteren van Jalen Richard és DeAndre Washington is még, de Doug Martin érkezését követően a várakozás az, hogy csak az egyik fiatal RB kerül majd keretre a két veterán mellett. Chris Warren személyében érkezett draft után egy figyelemre méltó méretekkel rendelkező fiatal srác is, aki leginkább talán PS tagságra pályázhat.


Marshawn Lynch:
Azt már említettem, hogy Lynch egy gyengébb kezdés után lendült bele tavaly és végül 15 meccs alatt 891 yardot termelt 4,3-al átlaggal és 7 TD-vel. Ezek a számok önmagukban elfogadhatónak tűnnek, ha kicsit mögéjük nézünk az is látszik, hogy a 11. hetet követő találkozók erősen javítják az eredményeket vagyis nem csak érzésre ment jobban Lynchnek a szezon második felében. A szezon második felében rendre több lehetőséget is kapott, ami jól látszik a snap számaiból is és ennek megfelelően több yardot hozott, javuló átlag mellett. A Denver elleni 2. meccsen hozott gyenge 2,6-os átlagot futásban, de ott cserébe 3 elkapásból 43 yardot fel tudott mutatni. Az utolsó 5 meccsből 3 100 yardot megközelítő eredményt hozott és 4 alkalommal 4,8-as vagy jobb átlaggal futott. Tette ezt úgy, hogy Carr és a passz játék nem sziporkázott éppenséggel.

A PFF-től egy 84,4-es grade-t kapott, amit a jó pass blocking értékelésével és az erős futásával hozott össze, elkapás terén nem kapott jó értékelést tőlük.
A pass protection képességeiről beszéljen helyettem a következő kép:


A futási értékét nagyban megtolta, hogy tavaly, egy év kihagyás után és a 30 rossz oldalán is az ötödik legtöbb elrontott szerelést okozta futások során:

Ezzel amúgy a PFF éra (2006-2017) legtöbb elrontott szerelést okozó játékosa 651 darabbal úgy, hogy egy teljes szezont kihagyott ugyebár.

Mire lesz képes 2018-ban?
Ez a lényeges kérdés, mert ahogy McVay is robbanékony futójátékkal támogatta meg tavaly Goff-ot és a passz játék-át, várhatóan ez Gruden terve is. Ennek érdekében (részben) leigazolta Tom Cable-t OL edzőnek és egy olyan vegyes zóna/power futási sémát igyekeznek összeállítani (a nyilatkozataik alapján), ami fekszik Lynch-nek és az OL-nek is. Tavaly fizikailag jó állapotban zárta Lynch a szezont, eddig a beat writerek tollából semmi nem utal arra, hogy ebben bármiféle változás történt volna. Gruden leült Lynch-el mielőtt döntött volna a visszahozataláról és elvileg elég tisztán tudtára adta, hogy melyik Lynch-re van szüksége. Én azt gondolom, hogy Lynchben még benne lehet egy erős év. Mint Oakland sajátja egész biztosan fűti a vágy, hogy playoff meccsen is pályára lépjen a Raiders színeiben, én azt várom, hogy Gruden és Cable vezényletével egy fókuszált Marshawn fog már a Rams ellen is pályára lépni.


Doug Martin:
Martin alapvetően azért érkezett, hogy Lynch mögött legyen egy használható veterán, aki frissen tudja tartani őt. Természetesen komoly kérdés, hogy erre alkalmas-e Martin, de egyenlőre úgy tűnik élvezi Grudenék bizalmát és jól mozog a felszerelések nélküli edzéseken, ami tudjuk milyen sokat számít

Az alábbi kép igen jól megmutatja miért is szkeptikus a média és a drukkerek Martin kapcsán:


Ugyanez a ciklikusság figyelhető meg a statisztikáiban is, mert a remek rookie éve (1454 yard, 4,6-os átlag) és a kiugró 2015-ös éve (1402 yard, 4,9-es átlag) köszönőviszonyban sincs a másik 4 gyenge évével, ahol egyszer sem sikerült meghaladnia az 500 yardot vagy a 3,7-es átlagot. Ha vicceskedni akarnék, azt is mondhatnám, hogy 2012-2015-2018 alapján most ismét egy 1400 yardot évet kellene hoznia, de erre azért igen kevés esély van természetesen. Martin a két kiugró évében tudott egyedül 16 meccset végigjátszani, aminek köze lehet ahhoz is, hogy a futási stílusa nincsen éppen összhangban a méretével. Szívesen felvállalja az ütközéseket és alapvetően keményen játszik, de úgy fest a teste ezt nem bírja hosszú távon. Volt korábbi években PED kapcsán eltiltása is, szóval egy elég zűrös és hullámzó pályafutás áll a Lynch-hez hasonlóan helyi kötődésű srác mögött.

Komoly kérdés, hogy mennyire lesz használható az év során, mert bár egyenlőre minden beatwriter dicséri, de én még emlékszem, hogy ugyanez volt a helyzet Maurice Jones-Drew hazatérésekor is az egész offseason során a helyzet. Ahogy MJD-nek nem sikerült átültetni a szezonba a szép offseason munkát, ugyan úgy kétséges Martin sikere.

Ha kicsit pozitívabban akarok hozzáállni a dologhoz, akkor van egy motivált, hazai környezetben játszó, rutinos futónk, aki szerintem alapvetően jól passzol a sémába Lynch mögé. Ha egészséges tud maradni, hasznos tagja lehet a csapatnak, mert amúgy passzjátékban is jól használható játékosról beszélünk.


Jalen Richard:
Richard egy roppant bíztató rookie év után mutatott tavaly visszaesést, így per pillanat az Ő neve mellett is inkább kérdőjelek vannak. Rookie évében 5,9-es átlaggal 491 yardot termelt és a PFF-nél elnyerte a „most elusive back” címet is, majd a 2017-es offseason során, mint a csapat „Secret Superstar-ját” azonosították a PFF elemzői. A futásai mellett igen hasznosnak bizonyult punt visszahordásokban is újoncként. Igazi UDFA siker story volt az első évében.

Tavaly összesen 275 yardig jutott és bár még mindig 4,9-es átlaggal dolgozott érezhető volt, hogy nem feküdt neki a séma úgy, mint rookie évében, ahol túlnyomó részt PBS sémában blokkolt előtte a fal. A fő probléma mégsem ez, hanem a 8 db fumble volt, amiből 3-at el is veszített. Egyenlőre nem tudni, hogy a rookie évében mutatott 0 fumble vagy ez a folyamatos fumble veszély az igazi arca, de OTA-k során már olvastam kiejtett labdáról vele kapcsolatban. Nem hiszem, hogy Gruden sokáig tolerálja majd, ha elkezdi megint felköhögni a labdákat, ezen kvázi elcsúszhat a roster helye is szerintem.

Ha sikerül a fumble kategóriában kijavítania a tavalyi botlást, még mindig nincs lefutva a keretre kerülése, mert Cable alatt idén is várható zóna futás, ami a tavaly látottak alapján okozhatnak gondot Richard-nak. Úgy festett tavaly, hogy nincs megfelelő vision-je és türelme ehhez a sémához. Ettől függetlenül szerintem change of pace back, illetve 3rd down szerepkörben lehet veszélyes fegyver, ha a labdabiztonsága felőli kétségeket el tudja oszlatni, mert roppant fürge és veszélyes, ha megnyílik előtte a tér és jó elkapó potenciál is van benne. A 70,8-as PFF gradjét is nagyrészt az elkapások során mutatott játékának köszönhette.


DeAndre Washington:
Washington igen hasonló Richardhoz több tekintetben is. A legalapvetőbb hasonlóság a méretük, ugyanis mindketten 5’8 magasak és 204 font súly körül mozognak. Rookie-ként Ő is igen szépen szerepelt, ugyanis 467 yardot termelt remek 5,4-es átlaggal. A gond az, hogy tavaly Ő is komoly visszalépést produkált. 153 yard és 2,7-es átlag került a neve mellé, amit sikerült 2 fumble-vel (1 elvesztett) is megfejelnie. Véleményem szerint neki hatalmas TC és pre-season kell a rosterre kerüléshez. Igazából Richard jobb elkapó, jobb ST játékos és Martin pedig erősebb futónak tűnik, bár ez még ugye nem lefutott. Washington amúgy talán inkább Martinnal versenyzik a rosterre jutásért, mint Richarddal, de ez már tényleg csak puszta spekuláció részemről. Azt gondolom az Ő szerepük a hasonlóbb talán.

Washington amúgy szerintem a pre season meccseken azért fog dolgozni, hogy máshol esetleg legyen esélye miután mi kiraktuk, de persze ez még változhat.


Chris Warren:
Warren a draft után érkezett a csapathoz és bizonyos szempontból teljesen kilóg a sorból, mert 6’2-es méretével és 246 font súlyával még Lynch is kicsinek tűnhet mellette. Ezek a méretek már inkább FB-re jellemzőek manapság, de a srác egyenlőre úgy fest RB szerepben dolgozik a csapatnál. Mérete miatt alapvetően alkalmas lehet rövid szituációk esetén power back szerepre, de fejleszteni kell az agresszivitásán. A labdára jól vigyáz, mutatott bíztató jeleket passz protection terén és az alapján, amit eddig olvastam jobb elkapó, mint gondolnánk. Ez alapján még akár rostert is foghat goal line/3rd down back szerepben, de egyenlőre én inkább PS jelöltet és project RB-t látok benne, aki esetleg jövőre némi súlyveszteség után szerephez juthat, ha fejben is megfelelően helyre tudják tenni. Ha Richard szerepe visszahordóként minimalizálódik az új WR-ek miatt, akkor ha Warren eleget mutat elkapóként esetleg kialakulhat egy csata közöttük, mert bár méretileg teljesen eltérnek, de mégis lehet ugyan azért a "3rd down" szerepért versenyezhetnek majd.
*szerk.
Némi extra adat hozzá frissítésként:
#Raiders running back Chris Warren III, an undrafted free agent signing from Texas, ranked 15th among draft eligible RBs (50+ attempts) with 3.43 yards after contact per attempt in 2017. Warren forced 20 missed tackles in only 89 touches.


Összességében sok a kérdőjel a poszton és alapvetően Lynch-en áll vagy bukik szerintem a dolog. Martin-ra szerintem nem szabad alapozni, inkább csak majd pozitív meglepetésként megélni, ha sikerül neki keretre kerülni és ott megbízhatót nyújtani. Richard-ban én továbbra is látok fantáziát, viszont Washington-tól sokat nem várok, bár az is igaz, hogy a tavalyi Downing fémjelezte hullámvasút kapcsán nem szabad ilyen fiatal játékost leírni úgy, hogy a rookie éve kimondottan pofás volt. Warren kapcsán van még egy érdekes tagja ennek a versenynek, aminek a végén 3 db futót várok majd keretre egy FB mellé.


FB poszt:
Bár sok csapatnál kezd teljesen kihalni a poszt, úgy fest Gruden tervez a FB pozícióval. Nálunk az elmúlt években mindig volt egy érdekes, jól használható FB kereten először Marcel Reece, majd Jamize Olawale személyében. Ők inkább voltak H-backek, akik remekül használhatóak voltak elkapások terén és missmatch kreáláskor, mint blocking FB-ek. Sokan most is előre dörzsölték a tenyerüket milyen remek fit lesz Jamize Olawale Gruden rendszerében, de Őt elég hamar elcserélték aztán. Hoztak Keith Smith személyében egy core ST játékost, aki egyben egy jó méretű FB (6’0 240) is. Rich Bisaccia ST edzőnket követi Dallasból, így  szerintem az ST egység alapja lesz, de blokkolás terén is hozhat javulást. Valószínűleg Olawale big play potenciálját nem tudja majd biztosítani FB posztról elkapások terén, de ideális esetben az elkapók és a RB-ek hozzák majd a nagy játékokat. Úgy fest Gruden inkább a futás támogatására akarja használni a FB-et és a back fieldről RB-kel fog inkább passz esetén operálni.

Henry Poggi személyében kapott Smith egy rookie versenytársat. Poggi komoly méretekkel rendelkezik (6’4 260 vagy 6'2 240 website-tól függően) és bár pozíció váltások után találták meg a posztját csak egyetemen, ami miatt nincs komoly rutinja még, de kemény lead blockerré válhat idővel és amúgy elkapói potenciál is van benne. Szerintem ST szerep miatt Smith lesz a befutó, de lehet Poggi jövőre már megizzasztja a veteránt a csapatba kerülésért.
*szerk.
Poggi helyett érkezett Ryan Yurachek a Marshall egyetemről. Ryan korábban TE poszton szerepelt, így egyértelműen a pass cathing FB vonalat hozhatja, esetleg Keith Smith mellett? Furcsa lenne, ha két FB kerülne keretre, de mivel fogalmunk sincs milyen lesz Gruden támadó rendszere semmit nem tudunk kizárni...6'0 240 mérettel TE-nek alulméretezett lett volna NFL szinten, de ez a FB, H-back szerepkör lehet megfelelő lesz neki, de azért igencsak a longshot kategória a srác egyenlőre.


folytatás következik...


« Utoljára szerkesztve: 2018 jún. 25. 15:33 írta Rolni »
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 195
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #34 Dátum: 2018 jún. 24. 09:41 »
#Raiders sign FB Ryan Yurachek. Was a tight end at Marshall. They waived FB Henry Poggi.

csak mert beleírtam Poggit az előző posztba...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 195
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #35 Dátum: 2018 jún. 25. 13:40 »


A szöveges magyarázatból kitűnik, hogy Rodney Hudson fantasztikus egyéni teljesítménye (aki ugye a PFF legjobb pass blockere lett) erősen húzza felfele az eredményt.

Na majd az OL elemzésnél beszélek még erről...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 195
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #36 Dátum: 2018 jún. 26. 13:43 »
Posztonkénti csapat értékelés 2018 offseason

WR poszt:
Az elmúlt években folyamatosan problémája volt a csapatnak az elejtett labdákkal, illetve a megbízható elkapói teljesítménnyel. Amari Cooper és Michael Crabtree párosa a korábbi sötét évekhez képest komoly előre lépést hozott, de tavaly év végére ez a duo is megfáradt, meglassult.

Gruden számára jól láthatóan kulcs kérdés volt az elkapó egység felrázása, megerősítése. Az is jól látszik, hogy biztos kezű elkapókat keresett Carr számára. A jelenlegi egységben nagyon sok kérdőjel, de komoly potenciál is van.


Amari Cooper:
A 2017-es éve igen gyengére sikerült Cooper-nek, de továbbra is vele kell kezdeni a felsorolást, hiszen Ő a csapat első számú fegyvere elvileg. Az első és másod évében bemutatta, hogy mire lehet képes, hiszen droppok és erős #2 opció mellett is rendre 1000 yard fölé jutott. Bizonyos szempontból mindkét éve csalódással záródott, mert rendre nagyon erős kezdés után beleszürkült a szezonba. Rookie évében azt gondoltuk, hogy a "rookie wall" a felelős a gyengébb zárásért, míg másod évében sérülések lettek a „felelősök”. 2017-ben pedig szinte semmi nem jött össze a parádés Chiefs elleni meccset leszámítva.
Első és harmadik évében komoly gondot jelentettek az elejtett labdák, amik egyetemi karrierjét elnézve meglepőnek mondható. Ebben kellene komolyat előre lépnie, illetve az egészség terén kellene némi szerencsét szereznie végre, ugyanis a 2. és 3. éveiben rendre sérülten játszott. Több mérkőzésen láthattuk, hogy mennyire veszélyes tud lenni, remek route runner és megvan a megfelelő sebessége ahhoz, hogy bárhonnan TD veszéllyel induljon meg.

A sok drop miatt a kezeit egyenlőre kénytelen vagyok a negatív oldalra feljegyezni, ahol a jam-elés kezelése már szerepel. Nemrég olvastam egy cikket miszerint Cooper nehezen kezeli, amikor aggresszíven megtámadja a CB a LOS-nál és ilyenkor kiesik a ritmusából és az egész route szétesik. Amennyiben ez igaz, akkor erre egész biztosan készülnek a DC-k is Cooper ellen, így nagyon fontos lenne erre tudatosan készülnie neki is a stábbal.

Azt gondolom, hogy Cooper számára jót fog tenni az, hogy Gruden rendszere sok motionnel és shifttel dolgozik snap előtt, így a CB-k nem fogják tudni szépen fix pozícióból kezdeni ellene se mindig a játékot, ami előny lesz a jammelés kikerülésekor.

Arról is több helyen lehetett már olvasni, hogy várhatóan rendszeresen fog Cooper slot pozícióba is behúzódni, ami nagyon komoly előny lehet. Elég csak megnézni az alábbi képet:


A komoly sikeresség ellenére az elmúlt 3 évben indokolatlanul keveset rakták be slotba az OC-ink, ami remélhetőleg változni fog Gruden és Olson alatt.

Változhat többek között azért is, mert van Jordy Nelson és Martavius Bryant személyében két olyan elkapónk, akik tudnak a szélen dolgozni, amíg Cooper belül van.


Jordy Nelson:
Nelson valóban 33 éves és valóban egy 482 yardos évet követően került Oaklandba, de ezzel együtt szerintem komoly segítség lehet. Érdemes megemlíteni, hogy 2016-ban volt év visszatérője 1257 yarddal, valamint 14 TD-vel és a 2017-es éve se indult rosszul. Aaron Rodgers kiesését követően valóban „eltűnt” és egyértelműen nem az a domináns #1 elkapó, aki korábban volt, de kár lenne egy legyintéssel elintézni.

Nelson továbbra is komoly méretű elkapó, ami párosítva a jó route runneri mivoltával és a biztos kezeivel igen potens RZ célponttá teszi. A szélen és a slotban is jól használható játékosról beszélünk és így Cooper-rel együtt komoly sakkozási lehetőséget biztosítanak Gruden számára.

Azt gondolom, hogy hamar megfogja találni az összehangot Carr-al, mint anno James Jones is tette ezt és biztos pontja lesz a támadó egységnek.


Martavius Bryant:
Egy meglepő csere útján került a Raiders-hez Bryant és jelenleg se vagyok abban biztos, hogy hosszútávon jó húzás volt-e a megszerzése, de az biztos, hogy egy teljesen új dimenziót hoz Carr számára. Ekkora, ilyen gyors és jó kezű elkapóje szerintem sose volt még Derek-nek és ez komoly előrelépést hozhat a mélyebb passzok kapcsán majd.

Bryant kapcsán a kérdés idénre leginkább az, hogy érkezik-e bármilyen eltiltás, de egyenlőre úgy tűnik csak kacsa volt a pár nappal korábban felrepült hír, miszerint emiatt aggódik a csapat. Legfrissebb információk szerint minden kötelező szűrésen megjelent az utóbbi időben, minden ellenőrzést sikeresen abszolvált és nincs kilátásban egyenlőre eltiltás.

Azt lehet olvasni vele kapcsolatban, hogy nagyon élvezi az új környezetet és remek munkát végez az edzéseken, így egyenlőre, ha csak óvatosan is lehet kicsit bizakodni.

Ha valóban pályán lesz az idény jelentős részében akkor kulcs szerep juthat neki a szélen a sebességével és méretével. Végre lesz a csapatnál egy igazi deep threat, aki jó eséllyel komoly figyelmet vonhat el Cooper felől és széthúzhatja a védelmeket.

Ez a Cooper, Nelson, Bryant trió papíron szerintem egy igen veszélyes egység lehet és hacsak nincs sérülés vagy eltiltás a WR snappek és elkapások túlnyomó százaléka hozzájuk kerülhet Carr legnagyobb örömére.


Seth Roberts:
Roberts igen jó eséllyel nem éli meg a végső rostert, annak ellenére, hogy már garantálttá vált a fizetésének egyik része. Seth remek UDFA story volt, de nem sikerült levetkőznie a droppokat és mostanra úgy fest a remek blokkolási képessége és az egy-egy nagy elkapása kevés a #3 szerepre, viszont a fizetése meg sok a cserepadra. Ha marad, akkor valószínűleg főleg ST és blokkolási szerep jut majd neki.


Johnny Holton:
Holton is egy remek story, komoly sebességgel, de megbízhatatlan kezekkel. Megcsíphet egy roster helyet, de komoly szerep várhatóan nem jut neki majd.


Ryan Switzer:
Ryan egy igen érdekes kis
játékos. Egyetemi évei alapján egy igen potens slot elkapó válhat belőle, de a Cowboys-nál Beasley mögött nem jutott szóhoz. Nálunk azt gondolom van esélye a keretre jutni, annak ellenére, hogy Cooper és Nelson is bevethető a slotban. Fürge, jól futja a belső utakat és igen megbízható kezei vannak. Per pillanat azt gondolom, hogy a „kezdő” hármas mögött Ő a legveszélyesebb elkapónk és jól passzol Gruden precíziós rendszerébe.

Marcell Ateman:
Drafton hoztuk, komoly méretekkel rendelkezik és jó keze van, jó labdaérzékkel. Nem egy speedster, de megfelelő route runner és összességében potens RZ célpont lehet belőle. A nagy kérdés szerintem az lesz, hogy mennyire tudja megugrani az NFL szintet. Az alábbi képen is az látszik, hogy lehet belőle hasznos back up akár már első évében is, mert többféle utat tud hatékonyan futni:

 

Keon Hatcher, Isaac Whitney és Saeed Balcknall:
Hatcher és Whitney már tavaly is próbálkoztak TC-ben, míg Saeed UDFA-ként idén próbálkozik először majd. Jó méretű elkapók, akiknek igen komoly „hegyet” kell megmászni a rosterre kerülésért.


Griff Whalen és Dwayne Harris:
Két veterán ST játékos, akik elsősorban visszahordóként szerezhetnek roster helyet maguknak. Valószínűleg egymás legnagyobb ellenfelei lesznek, de mivel TJ Carrie távozott és Jalen Richard tavaly igen rosszul teljesített visszahordások során jó esélye van egyiküknek rosterre kerülni.

Jelenleg, ha tippelnem kéne akkor 6 db WR-t tennék a végső keretbe, akik közül az utolsó visszahordó és ST lenne igazából nem is elkapó. A névsor pedig így nézne ki: Amari Cooper, Jordy Nelson, Martavius Bryant, Ryan Switzer, Marcell Ateman, Griff Whalen. PS-be meg mehetne Keon Hatcher, Isaac Whitney és Saeed Balcknall.
Azt gondolom, hogy egy erős, jól variálható WR egységünk van, ami komoly szabadságot ad Grudennek és nagy segítség lesz Carr számára.TE poszt:
A TE posztot is szokás a QB jó barátjának nevezni, nézzük mennyire barátságos az idei egység Carr szempontjából.


Jared Cook:
Cook alapvetően elkapó TE és az egyik első játékos volt, aki lenyilatkozta mennyire „megvette” Gruden rendszerét. Tavaly Downing rendszerében is tudott egy karrier #2 évet hozni 688 yarddal, így kijelenthető szerintem, hogy Carr-al értik egymást.

Ha számszakilag nem is lesz erősebb éve az erősödő WR számok miatt, jövőre is fontos tagja lesz az elkapó egységnek. A széleken meghúzott pálya és a potens slot opció kvázi Cook-ról is levesz majd figyelmet. Máshonnan megközelítve pedig azt is mondhatjuk, hogy Cook-kal kiegészülve olyan elkapói négyest tudunk majd a pályára küldeni, ami ellen igen kevés védelemnek lesz cover válasza.

Cook is olyan mismatch a méretével és sebességével, hogy igazán biztosan egy LB-S párossal lehet őrizni középen, viszont, ha megkapja ezt a figyelmet, akkor már csak 1 S jut a WR-ek ellen besegíteni. Ott pedig lehet szépen dönteni majd, hogy melyik CB-t melyik WR ellen hagyják 1-1-ben. Cooper, Nelson, Bryant, illetve Carr bármikor szívesen elfogadja az 1-1-es lehetőségeket. Visszafordítva pedig egy olyan védelem ellen, akik a szélső CB-ket támogatják deep S segítséggel komoly tere lehet Cook-nak (és a slot WR-nek).


Lee Smith:
Smith lesz a blokkoló TE, aki támogatja elsősorban a futójátékot majd. Láttuk a korábbi években, hogy azért meg tudja büntetni ha megfeledkeznek róla passz szituációban, szóval a több TE-es felállások során is hasznos lehet majd.


Derek Carrier:
Ex-WR, aki utóbbi időben inkább blokkolással és ST játékkal kereste a kenyerét. Azt gondolom, hogy kis szerencsével több TE-s felállások során lehet belőle jó sakk figura Gruden keze alatt.


Pharaoh Brown, Paul Butler és Marcus Baugh:
A három fiatal igazából Carrier helyére pályázhat és jó eséllyel majd PS-en kötnek ki, ahonnan sérülés esetén lehetnek megszólítva majd.

Azt gondolom, hogy a rutinos Cook-Lee páros megfelelő segítség lesz Carr számára és ha a fiatalok közül valakinek sikerül extrát nyújtani akkor kimondottan megnyugtató lehet ez az egység is. Ahogy mindegyik skill pozíciónk esetében úgy itt is azt várom igazán, hogy a megfelelő coaching hatására az átlagos néző számára meglepően jók leszünk majd és összességében a liga legerősebb támadó egységei közé kerülünk. Ha ez nem következik be, akkor komoly gondba kerülhet a gárda és nem csak rövidtávon. A siker szempontjából kritikus lesz még az OL munkája, amire a következő posztban térek majd ki…
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Black_Adder

 • *
 • Hozzászólások 1 119
 • Holding, number 72
 • Kedvelések: 651
Black_Adder - Re:Oakland Raiders
« Válasz #37 Dátum: 2018 jún. 26. 15:14 »
Szerintem jelenleg Bryant a legjobb elkapó rosteren. Persze ha év végén távozik vagy eltiltják, akkor kvázi kidobott pick ami érte ment, de amikor játszik nagyon veszélyes.
Nelson szerintem 3rd down elkapó lesz és annak nagyon jó, AC-nak meg a nyitott pályán kell hoznia a yardokat.
Szerintem ez a WR trió lesz az offense erőssége, és Carr ki is tudja majd használni őket.

Mondjuk Bryant nélkül jelentősen megrövidülne a sor... btw, róla mikor derül ki, hogy játszhat-e?
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 195
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #38 Dátum: 2018 jún. 26. 16:11 »
Szerintem jelenleg Bryant a legjobb elkapó rosteren. Persze ha év végén távozik vagy eltiltják, akkor kvázi kidobott pick ami érte ment, de amikor játszik nagyon veszélyes.
Nelson szerintem 3rd down elkapó lesz és annak nagyon jó, AC-nak meg a nyitott pályán kell hoznia a yardokat.
Szerintem ez a WR trió lesz az offense erőssége, és Carr ki is tudja majd használni őket.

Mondjuk Bryant nélkül jelentősen megrövidülne a sor... btw, róla mikor derül ki, hogy játszhat-e?
Bryant elvileg játszhat!
Ha megint elmeszelik vmi miatt akkor lenne gondban, de a legfrissebb hírek szerint ez nem veszélyezteti, mert minden ellenőrzésen részt vett és rendben volt a mintája.

Szerintem is Ő a legveszélyesebb elkapó jelenleg, de Cooperből ha ki tudják hozni ami benne van, akkor Ő komplettebb elkapó lehet.

Bryant kapcsán komoly kérdés lesz majd a hosszabbítás, mert ha fut egy monster évet mondjuk, akkor komoly pénzt kell adni neki úgy, hogy eltiltás beeshet a múltja miatt egy hiba után is. Persze biztos lehet a szerződést úgy megírni, hogy eltiltás esetén koppanjon...

Én is azt várom, hogy Carr él a lehetőséggel és a 2016-os szintre tér vissza, illetve onnan még folytatja a fejlődését Gruden és Olson alatt. Ha ez összejön akkor meg megint szépen megnyílik, kiéleződik a csoport...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető sutianap

 • *
 • Hozzászólások 592
 • Haiana Aira Tai
 • Kedvelések: 141
sutianap - Re:Oakland Raiders
« Válasz #39 Dátum: 2018 jún. 26. 17:26 »
Atmnennek azt a PFFes ábráját sikerült valahogy kicserélni, az idei drafton talán egyedül Pettisnek van valami hasonlója, persze lehet lejebb vitték a kritéria limitet, s akkor lehet ijen csodákat rajzolni. Szóval Marcel fiunk annyira baloldali, mint egy LT, a képzeletbeli felezőt sosem lépte, át de lehet a hashmarkon se tudott átjutni. Borzasztóan zsenge a zsonglőr repertoárja, viszont egy bivaly. Tehát így nyersen aszondanám Martavis only one year, addig megtanítjuk Atemant hogy kihozzuk belőle a száguldó tankot, Bryantért meg majd valami apró visszaköszön.

Nem elérhető Nandito

 • *
 • Hozzászólások 289
 • Fórumozó
 • Kedvelések: 24
Nandito - Re:Oakland Raiders
« Válasz #40 Dátum: 2018 jún. 26. 19:21 »
Rolni, Fáraó mennyit fejlődött tavalyhoz képest? Esetleg képes lesz-e roster helyett megcsípni? Azt láttam, hogy a tavalyi szezon végén pár meccsen játszott, de elkapása nem volt.

Nem elérhető Rolni

 • *
 • Hozzászólások 254
 • Raiders fan
 • Kedvelések: 195
Rolni - Re:Oakland Raiders
« Válasz #41 Dátum: 2018 jún. 27. 09:33 »
Tehát így nyersen aszondanám Martavis only one year, addig megtanítjuk Atemant hogy kihozzuk belőle a száguldó tankot, Bryantért meg majd valami apró visszaköszön.
Hát azért ez erős terv :)
Bryant 4,42 (40y), 39 (vert), 124 (broad)
Ateman 4,62, 34, 121

Nem ugyan az a szint atletikai szempontból...magas, erős RZ target lehet belőle, de szélső deep threat nem hinném...

Rolni, Fáraó mennyit fejlődött tavalyhoz képest? Esetleg képes lesz-e roster helyett megcsípni? Azt láttam, hogy a tavalyi szezon végén pár meccsen játszott, de elkapása nem volt.

Hát ez nehéz kérdés Nandito! Nem igen írnak róla semmit, hoztak viszont gazdagon fiatal TE-t a "nyakára"...nem hiszem, hogy túl jól fekszik az új stábnál. Tavaly az a hír járta, hogy sokat fejlődött blokkolásban, de cserébe elkapásba nem igen mutatott semmit.

Nem hiszem, hogy keretre kerül, mert a Cook-Lee duo fix, ahogy írtam és Carrier sokkal jobb eséllyel indul a 3. spot-ért...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Nem elérhető Nandito

 • *
 • Hozzászólások 289
 • Fórumozó
 • Kedvelések: 24
Nandito - Re:Oakland Raiders
« Válasz #42 Dátum: 2018 jún. 27. 11:02 »
Hát ez nehéz kérdés Nandito! Nem igen írnak róla semmit, hoztak viszont gazdagon fiatal TE-t a "nyakára"...nem hiszem, hogy túl jól fekszik az új stábnál. Tavaly az a hír járta, hogy sokat fejlődött blokkolásban, de cserébe elkapásba nem igen mutatott semmit.

Nem hiszem, hogy keretre kerül, mert a Cook-Lee duo fix, ahogy írtam és Carrier sokkal jobb eséllyel indul a 3. spot-ért...
Kár érte. Azt olvastam, hogy valami sérülése volt, emiatt is lett tavaly UDFA. Pedig tehetségesnek írták, de akkor ezek nem túl előjelek a számára.

Nem elérhető sutianap

 • *
 • Hozzászólások 592
 • Haiana Aira Tai
 • Kedvelések: 141
sutianap - Re:Oakland Raiders
« Válasz #43 Dátum: 2018 jún. 27. 13:41 »
Tehát így nyersen aszondanám Martavis only one year, addig megtanítjuk Atemant hogy kihozzuk belőle a száguldó tankot, Bryantért meg majd valami apró visszaköszön.
Hát azért ez erős terv :)
Bryant 4,42 (40y), 39 (vert), 124 (broad)
Ateman 4,62, 34, 121

Nem ugyan az a szint atletikai szempontból...magas, erős RZ target lehet belőle, de szélső deep threat nem hinném...

hát nem speedster, viszont ha kicsit megnézitek az okiszét pléjeit sokat ki lehet szedni belőle - van egy atomanti aki elviszi a legjobb CB-t, felraksz egy jól elkapó TE-t belső routokra és X-wingre teszed Atemant. Ő ebben már lubickáni fog, egy nikkelt keresztbe lenyel és sokkal jobb és összeszedettebb a mozgása, mint egy end-nek és erős nagy az elkapó rádiusza, csak meg kell találni a komfortját baloldalt ahova be dörrentheti Carr a lasztikat neki.

Nem elérhető TST

 • *
 • Hozzászólások 10
 • Oakland Raiders
 • Kedvelések: 5
TST - Re:Oakland Raiders
« Válasz #44 Dátum: 2018 jún. 28. 13:48 »
Megjöttem Rolni!
Majd igyekszem aktív lenni itt veled csak sok a meló mostanában. Nagyon jók a cikkek!!!!!!  ;)